El xef Dani García té la recepta ideal per sorprendre la teva parella a Sant Valentí
Dani García aposta per un plat de pasta per gaudir d'una vetllada especial al Dia dels Enamorats
Si estàs en parella, segur que ja estàs pensant en la millor manera de sorprendre el teu amor el Dia de Sant Valentí. Una bona manera de fer-ho és preparant un dinar o sopar amb una recepta estupenda del xef Dani García: lasanya amb gambes, llagostins i lluç.
Dani García té clar que amb aquest plat italià, es captivarà l'estómac de la persona estimada. I també se li demostrarà les qualitats que es tenen entre fogons.
Ingredients per a la lasanya que prepara Dani García a Sant Valentí
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Làmines de lasanya | Un paquet |
Alls | 2 dents |
Salsa de tomàquet | 200 gr |
Ceba | 1 unitat |
Parmesà | 100 gr |
Pebrot vermell | 1 unitat |
Brandy | 80 ml |
Pebre vermell picant | 3 gr |
Llagostins | 8 unitats |
Fumet | 200 ml |
Lluç | 300 gr |
Sal | Al gust |
Oli d'oliva | Diversos rajoles |
Gambes | 15 unitats |
Mantega | 30 gr |
Nou moscada | Al gust |
Pebre molt | Al gust |
Farina | 30 gr |
Llet | 600 ml |
Els passos que segueix el xef Dani García
1. Preparar la beixamel
Per començar amb la recepta de Dani García, cal preparar la beixamel que porta la lasanya. Per tant, en una cassola s'hi afegeix la mantega i es posa al foc perquè es fongui. Després, s'hi incorpora la farina i es mou perquè aquesta es dauri i perdi el sabor cru.
El següent pas consisteix a abocar la llet, a poc a poc, fins que es vagi formant la salsa esmentada. Quan estigui llesta, se li afegeix una mica de sal, pebre i nou moscada. Es mou novament i es reserva.
2. Coeu les plaques de lasanya
Tot seguit, en una olla s'aboca aigua i es posa al foc. En el moment que comenci a bullir, cal afegir les làmines de lasanya. Cal mantenir-ho així durant uns sis minuts.
Passat aquest temps, es retiren i es col·loquen en un bol amb aigua i gel. D'aquesta manera, se'n paralitza la cocció.
3. Realitzar el farciment
Aquest és el moment de preparar el farciment de la lasanya. Cal pelar els llagostins i les gambes, per després trossejar-los, mentre que el lluç, per la seva banda, s'ha de tallar a daus. S'hi afegeix sal.
Els alls es pelen i laminen. La ceba i el pebrot es tallen a brunoise. En una paella, es posa un rajolí d'oli i es posa al foc per, tot seguit, sofregir-hi els alls i la ceba.
Quan estiguin, s'incorpora el pebrot. Passats dos minuts, cal afegir-hi el pebre vermell i el brandi i deixar que aquest evapori el seu alcohol.
En aquest instant es llença el tomàquet, es mou bé durant un parell de minuts i se li suma el fumet. Després, els mariscs i el peix s'aboquen a la paella al costat d'uns 200 grams de beixamel. Cal barrejar-ho bé.
4. Gratinar la lasanya
En una safata per a forn, es posa un rajolí d'oli i a sobre es posa una de les làmines. A aquesta s'hi afegeix una mica del farciment i, per descomptat, una mica de beixamel. Cal fer el mateix amb la resta de làmines fins que s'esgotin totes.
Finalment, s'empolvora el formatge ratllat per sobre de la lasanya i aquesta es fica al forn. S'hi ha de mantenir durant quatre minuts, fins que es gratini.
Aquesta lasanya és una de les receptes més interessants que ha anat Revelant el xef Dani García al seu programa Hacer de comer, però no és l'única. També ha ensenyat a cuinar-ne d'altres, com ara la pasta de full de salmó i els escamarlans a la planxa.
Més notícies: