Muntatge amb una foto de Dani García somrient i amb el polze cap amunt mentre que al cercle es veu l'emplatat de la seva pasta de full de salmó
SOCIETAT

L'entrant més original del xef Dani García perfecte per acomiadar l'any

Dani García vol ajudar-te que puguis dir adéu al 2023 amb una proposta realment per llepar-se els dits

El compte enrere per acomiadar el 2023 i donar la benvinguda al 2024 ha començat. Per això ja estem pensant en el look que portarem aquella nit tan especial i fins i tot el menú que prepararem a casa. I precisament en relació amb aquest menú pot ser de gran ajuda Dani García, perquè proposa un entrant original i riquíssim: pasta de full amb salmó.

Cómo hacer Hojaldre con salmón, espinacas y feta - Hacer de comer | RTVE Cocina

El xef andalús, a través del seu programa Fer de menjar , opta per aquest plat que està per llepar-se els dits. Així que tingues-ho molt en compte per sorprendre als teus comensals aquest Cap d'Any.

Ingredients per a la pasta de full amb salmó de Dani García

INGREDIENTQUANTITAT
Salmó400 gr
Pasta de pasta de full300 gr
Espinacs200 gr
Formatge crema120 gr
Formatge feta50 gr
Ou1 unitat
Anet10 gr
Suc de llima25 ml
Alvocat1 unitat
CoriandreUn manat
SalAl gust
PebreAl gust
Oli d'oliva verge extraUn rajolí

Els passos que segueix Dani García

1. Barrejar els primers ingredients

Per començar aquesta recepta del xef Dani García , cal barrejar en un bol els dos tipus de formatge: el crema i el feta. És més, a continuació, s'hi afegeix l'anet ben picat i es torna a barrejar tot una altra vegada.

2. Preparar el salmó

Aquest és el moment de tallar el salmó en forma de llibre. Després, cal procedir a salpebrar-ho. Tot seguit, se li aplica a sobre la barreja dels formatges i l'anet, així com també una capa d'espinacs.

Quan estigui llest, cal enrotllar-lo amb delicadesa. Després, es cobreix amb paper film i s'introdueix a la nevera, on haurà d'estar al voltant de 30 minuts.

3. Cuinar la pasta de full

Passada la mitja hora esmentada, traieu el salmó de la nevera i retireu el paper. El pas següent consisteix a col·locar-lo just al centre d'una làmina de pasta de full. Làmina que cal utilitzar per cobrir completament l'esmentat rotllo de peix.

Ara és el moment de col·locar la pasta de full en una safata de forn, on s'haurà col·locat prèviament paper vegetal. Amb l'ou batut es pinta aquell i, amb l'ajuda d'una forquilla, se'l fan solcs per tota la superfície.

S'introdueix la safata al forn, prèviament escalfat. Es manté allà a 190 º, amb ventilador amunt i avall, durant uns 20-25 minuts.

4. Elaborar la salsa verda i acabar la recepta

Mentre el forn segueix realitzant la seva tasca, cal preparar la salsa verda que acompanya la pasta de full. Per fer-ho, al got d'una batedora es tira l'alvocat pelat, trossejat i sense os, així com el suc de llima, un pessic de sal, el coriandre picat i els espinacs que no s'han fet servir. Sense oblidar una mica de pebre i un rajolí d'oli d'oliva.

Ja el que queda és triturar-ho tot fins aconseguir una salsa homogènia. Aquesta s'emplata al costat de la pasta de full una vegada que estigui llest i tallat a rodanxes.

D´aquesta manera tan senzilla s´obté l´entrant tan interessant que proposa Dani García. Un xef que per a aquestes festes també ens ha donat altres receptes, com la de rap alangostado i la de tronc de Nadal .

➡️ Societat

Més notícies: