El xef Dani García comparteix la recepta de tronc de Nadal que pots fer a casa
Dani García vol que en els dinars i sopars familiars sorprenguis a tots amb aquesta recepta de rebosteria
Si aquest Nadal et toca rebre a casa familiars i amics per gaudir de dinars i sopars, segur que estàs pensant a fons en el menú que prepararàs. I en aquest cal que tinguis en compte no només aperitius i primers plats, sinó també les postres.
Precisament per posar el toc dolç a aquestes celebracions, el xef Dani García proposa una recepta boníssima i tradicional: un tronc de Nadal. Una proposta que captivarà a tots pel seu sabor i que ell va donar a conèixer al seu programa de TVE Hacer de Comer.
Ingredients per al tronc de Nadal de Dani García
INGREDIENT | QUANTITAT |
Rovells d'ou | 6 rovells |
Sucre | 230 gr |
Farina | 80 gr |
Sal | 5 gr |
Taronges | 2 unitats |
Sucre glas | 400 gr |
Mantega | 520 gr |
Xocolata amb llet | 800 gr |
Clares d'ou | 4 clares |
Els passos que segueix Dani García per preparar el tronc de Nadal
1. Preparar el farciment
Aquesta recepta comença elaborant el farciment del tronc. Per això, en un bol cal afegir 220 grams de mantega a punt pomada, així com, a poc a poc, el sucre glas. Després, es barregen bé usant una vareta.
Tot seguit, s'obté la ratlladura i el suc de les taronges. I tots dos elements s'afegeixen al bol per barrejar-ho tot una altra vegada amb l'esmentada vareta. Després, aboca el contingut del recipient en una mànega pastissera i reserva-ho.
2. Elaborar el pa de pessic i coure
Arriba el moment de preparar el pa de pessic, per a això en un bol s'afegeixen els rovells amb uns 80 grams de sucre. S'ha de batre tot bé fins que s'obtingui una crema perfecta. Així mateix, es tira al bol la sal i la farina i toca tornar a batre fins que no hi hagi grumolls.
En aquest punt, es baten les clares a punt de neu i quan estiguin a punt s'afegeixen al bol. Es barreja tot novament i s'aboca a una safata de forn rectangular, on s'haurà col·locat paper vegetal. Cal aconseguir que tingui un centímetre de gruix, més o menys.
Ara és quan cal introduir la safata al forn, prèviament preescalfat. Haurà d'estar-hi a 180º, amb calor inferior i superior, durant 15 minuts.
3. Afegir el farcit
Quan el pa de pessic està llest, es deixa temperar un parell de minuts. Arriba el moment de treure aquell de la safata i de retirar-li el paper. Es col·loca en una superfície neta i sobre el mateix, amb la màniga pastissera, s'hi afegeix el farciment, que s'ha d'estendre adequadament.
S'enrotlla el pa de pessic amb l'esmentat farcit i es reserva. Així, reposa mentre s'escomet el pas següent.
4. Donar-li el bany al tronc
Arriba l'instant d'elaborar-ne la cobertura. En un cassó amb aigua es col·loca la xocolata dins un bol per aconseguir que es fongui al bany Maria. Quan estigui fos, se li llença la resta del sucre i de la mantega.
Amb la barreja resultant, es banya el tronc i, quan hagi quallat una mica, se li fan els solcs amb l'ajuda d'una forquilla. D'aquesta manera, només queda emplatar-lo, acompanyant-lo, per exemple, de fruits vermells.
Així, gràcies a la recepta de Dani García, que també ha animat a fer sopa de marisc per Nadal, podràs aconseguir unes postres espectaculars. Sí, un que captivi tots els teus comensals.
Més notícies: