La recepta de rap allagostat de Dani García perfecta per a aquestes festes nadalenques
Dani García, posseïdor de dues estrelles Michelin, proposa una recepta exquisida i senzilla per gaudir en família
Nadal comporta, entre moltes altres coses, dinars i sopars familiars que requereixen pensar molt bé el menú que se servirà. Són nombroses les opcions que hi ha en aquest sentit, encara que, sens dubte, una recepta estupenda per a aquelles és la que proposa Dani García.
Receta rape alangostado con pimientos del piquillo y por Dani García
El famós xef anima a cuinar una recepta de rap allagostat que està boníssima i que es prepara de forma ràpida i senzilla. I, a més, sense necessitat de tenir grans habilitats a la cuina.
Ingredients per preparar el rap allagostat de Dani García
INGREDIENT | QUANTITAT |
Rap | 1 unitat |
Tomàquet | 1 unitat |
Farigola | Un pessic |
Sal | Al gust |
Carbassó | Mitjà |
Pebrots del piquillo | Un pot petit |
Olives verdes | 10 unitats |
Timó | Una branqueta |
Oli d'oliva verge extra | 2 cullerades |
Vinagre de Xerès | Mig got |
Pebre vermell dolç | 4 cullerades |
Sal gruixuda | 2 quilos |
Els passos que segueix Dani García
1. Cobrir i enfornar el rap
El primer que cal fer en aquesta recepta és empastifar el rap, per tots els costats, amb el pebre vermell dolç. A continuació, cal posar la meitat de la sal gruixuda en una safata per a forn.
Al damunt es col·loca el rap i aquest es cobreix, tot seguit, amb l'altra meitat de la sal gruixuda. Un cop fet aquest pas, cal ficar la safata al forn. Aquí ha d'estar uns 25 minuts a 180 º.
2. Preparar la vinagreta
Mentre que el rap és al forn, cal elaborar la vinagreta mediterrània que acompanyarà aquest peix. Per això, en un bol es llença el carbassó, el tomàquet, les olives, els pebrots del piquillo, el timó i la farigola. Sense oblidar tampoc la sal, el vinagre i l'oli.
Aquest és el moment de barrejar molt bé els ingredients afegits a aquest recipient. Després es deixa macerar mentre que el peix acaba de cuinar-se.
3. Netejar i tallar el rap
Quan el rap ja està llest, es neteja tota la sal. En aquest punt és quan cal emplatar-lo. I una bona opció és tallar-ho i al costat de les rodanxes afegir, de banda, la vinagreta.
D'aquesta manera, Dani García ha ofert una recepta exquisida per a Nadal, ideal per a reunions familiars. Això sí, no és l'única que ha donat aquests dies, ja que també ha ensenyat a preparar una estupenda sopa de marisc, que és un altre dels clàssics d'aquestes festes.
Més notícies: