Muntatge amb la foto de Dani García aixecant el dit polze al programa 'Fer de menjar' i en un cercle el seu rap alangostado
SOCIETAT

La recepta de rap allagostat de Dani García perfecta per a aquestes festes nadalenques

Dani García, posseïdor de dues estrelles Michelin, proposa una recepta exquisida i senzilla per gaudir en família

Nadal comporta, entre moltes altres coses, dinars i sopars familiars que requereixen pensar molt bé el menú que se servirà. Són nombroses les opcions que hi ha en aquest sentit, encara que, sens dubte, una recepta estupenda per a aquelles és la que proposa Dani García.

Receta rape alangostado con pimientos del piquillo y por Dani García

El famós xef anima a cuinar una recepta de rap allagostat que està boníssima i que es prepara de forma ràpida i senzilla. I, a més, sense necessitat de tenir grans habilitats a la cuina.

Ingredients per preparar el rap allagostat de Dani García

INGREDIENTQUANTITAT
Rap1 unitat
Tomàquet1 unitat
FarigolaUn pessic
SalAl gust
CarbassóMitjà
Pebrots del piquilloUn pot petit
Olives verdes10 unitats
TimóUna branqueta
Oli d'oliva verge extra2 cullerades
Vinagre de XerèsMig got
Pebre vermell dolç4 cullerades
Sal gruixuda2 quilos

Els passos que segueix Dani García

1. Cobrir i enfornar el rap

El primer que cal fer en aquesta recepta és empastifar el rap, per tots els costats, amb el pebre vermell dolç. A continuació, cal posar la meitat de la sal gruixuda en una safata per a forn.

Al damunt es col·loca el rap i aquest es cobreix, tot seguit, amb l'altra meitat de la sal gruixuda. Un cop fet aquest pas, cal ficar la safata al forn. Aquí ha d'estar uns 25 minuts a 180 º.

2. Preparar la vinagreta

Mentre que el rap és al forn, cal elaborar la vinagreta mediterrània que acompanyarà aquest peix. Per això, en un bol es llença el carbassó, el tomàquet, les olives, els pebrots del piquillo, el timó i la farigola. Sense oblidar tampoc la sal, el vinagre i l'oli.

Aquest és el moment de barrejar molt bé els ingredients afegits a aquest recipient. Després es deixa macerar mentre que el peix acaba de cuinar-se.

3. Netejar i tallar el rap

Quan el rap ja està llest, es neteja tota la sal. En aquest punt és quan cal emplatar-lo. I una bona opció és tallar-ho i al costat de les rodanxes afegir, de banda, la vinagreta.

D'aquesta manera, Dani García ha ofert una recepta exquisida per a Nadal, ideal per a reunions familiars. Això sí, no és l'única que ha donat aquests dies, ja que també ha ensenyat a preparar una estupenda sopa de marisc, que és un altre dels clàssics d'aquestes festes.

➡️ Societat

Més notícies: