Muntatge amb una imatge de fons d'un bombo de la Loteria de Nadal amb una altra imatge d'un dècim de Loteria amb el número tapat i una interrogant davant i una altra imatge d'un home amb gest de sorpresa
SOCIETAT

El truc dels loters per al Sorteig de Nadal que tu també hauries d'aprendre

Només amb fixar-se en alguns detalls dels dècims es pot saber si són autèntics es tracta de dècims falsificats

La Loteria de Nadal es juga cada 22 de desembre i tothom espera amb ànsia aquell dia, marcat en vermell als calendaris de tot Espanya. Sobre aquest sorteig s'han expressat darrerament alguns loters. I ho han fet per revelar que tenen diversos trucs per reconèixer si un dècim de la Loteria de Nadal és real o fals.

Els trucs dels loters per saber si un dècim és real

Sens dubte, per als que treballen cada dia amb milers de dècims no és difícil esbrinar quin dècim és fals i quin és real. Però no passa el mateix amb els que no hi estem acostumats. Per això, hi ha una sèrie de claus que va bé conèixer quan anem a comprar un dècim.

La importància del paper i la tinta

Un dels primers aspectes que els loters revisen és el paper del dècim. Els dècims de la Loteria de Nadal estan impresos en un paper especial, que té una textura i gruix específics.

Imatge de fons del bombo de la Loteria de Nadal al costat d'un primer pla d'un dècim de la Loteria 2023

Aquest paper és difícil de replicar. A més, la tinta utilitzada en els dècims autèntics és d'alta qualitat i no es corre ni s'esborra fàcilment. Si notes que el paper és massa prim o la tinta es veu borrosa, és probable que el dècim sigui fals.

El codi de barres i el número de sèrie

Cada dècim de la Loteria de Nadal té un codi de barres i un número de sèrie únics. El cas és que els loters fan servir escàners per verificar aquests codis.

Si l'escàner no pot llegir el codi de barres o el número de sèrie no coincideix amb els registres oficials, el dècim és fals. A més, els números de sèrie estan impresos amb una tècnica especial que fa que siguin difícils de falsificar.

Atenció a la marca d'aigua

Una altra característica que els loters revisen és la marca d'aigua, perquè els dècims autèntics tenen una marca que es pot veure al contrallum. Aquesta marca d'aigua és una mesura de seguretat addicional que dificulta la falsificació. Si mirant el dècim a contrallum no veus la marca d'aigua, és molt probable que sigui fals.

Observa el relleu i els detalls

Els loters també paren atenció als detalls en relleu del dècim. Els autèntics tenen certes àrees amb relleu que es poden sentir al tacte. Aquests relleus són difícils de replicar amb precisió.

Imatge d'una persona comprant loteria de nadal

A més, els detalls com els logotips i les lletres han d'estar perfectament alineats i clars. Qualsevol irregularitat en aquests detalls pot ser un senyal que el dècim és fals.

La verificació en línia

Avui dia, és possible verificar l'autenticitat d'un dècim de la Loteria de Nadal en línia. Els loters utilitzen les pàgines oficials de la Loteria Nacional per comprovar els números de sèrie i els codis de barres.

Si tens dubtes sobre l'autenticitat del teu dècim, pots fer el mateix. Només cal ingressar el número de sèrie i el codi de barres a la pàgina oficial per verificar si és autèntic.

➡️ Societat

Més notícies: