Muntatge de la Loteria de Nadal i agents de Policia
SOCIETAT

L'avís de la policia sobre la Loteria de Nadal: pots acabar a la presó

Si et passes de llest jugant a la Loteria de Nadal, pots complicar-te la vida innecessàriament i acabar a la presó

La Loteria de Nadal és un dels sortejos més especials d'Espanya, en què milions de persones compren dècims amb l'esperança de guanyar 'el Gordo'. Però molt de compte, perquè la Policia Nacional ha emès un avís important. Si et quedes amb un dècim compartit o robes un dècim, pots acabar a la presó.

És comú que amics, familiars o companys de feina comprin dècims de la Loteria de Nadal de manera conjunta. Però què passa si un dels participants decideix quedar-se amb el dècim guanyador? La Policia Nacional adverteix que això és un delicte d'apropiació indeguda.

Robar un dècim de Loteria o quedar-te amb un compartit comporta penes de presó

L'apropiació indeguda passa quan algú es queda amb un bé que no pertany, en aquest cas, el dècim de la Loteria de Nadal. Segons el Codi Penal espanyol, l'apropiació indeguda pot ser castigada fins a sis anys de presó.

Robar un dècim de la Loteria de Nadal és un delicte encara més greu. La Policia Nacional assenyala que el robatori d'un dècim es pot considerar un delicte de furt o fins i tot d'estafa, depenent de les circumstàncies.

Muntatge amb persona subjectant dècims de Loteria de Nadal i al lateral inferior dret un home decebut amb les mans al cap

Aquesta situació es castiga amb penes de presó que poden anar des de 6 mesos fins a 3 anys. Si el valor del dècim robat és molt alt, la pena pot ser encara més gran. En casos d'estafa, les penes poden ser d'1 a 6 anys de presó.

Consells de la Policia Nacional per jugar amb seguretat a la Loteria de Nadal

Per evitar problemes legals amb els dècims de loteria , la Policia Nacional recomana de manera encarida seguir algunes pautes senzilles:

  • Desar els dècims en un lloc segur: No deixeu els dècims en llocs accessibles a altres persones.
  • Fer fotocòpies dels dècims compartits: Si compres un dècim amb altres persones, fes una fotocòpia i distribueix-la entre tots els participants.
  • Signar un acord per escrit: Tot i que no és obligatori, un acord per escrit pot evitar malentesos i problemes legals.
  • Denunciar qualsevol irregularitat: Si sospites que algú ha robat o s'ha quedat amb un dècim compartit, denuncia el fet a la Policia Nacional.

Seguint aquests consells de la Policia Nacional i actuant de manera ètica, podràs gaudir de la Loteria de Nadal sense preocupacions. Recordeu que l'honestedat és la millor manera de fer les coses, especialment quan hi ha grans sumes de diners en joc.

➡️ Societat

Més notícies: