Fotomuntatge de la cuinera Maria Nicolau de fons i al capdavant una rodona vermella amb ella ensenyant un plat preparat amb les sobres de peix
SOCIETAT

El truc de la cuinera Maria Nicolau per aprofitar les sobres de peix

La popular cuinera de TV3 Maria Nicolau ha compartit el seu secret per aprofitar les restes de qualsevol peix

És veritat que, sovint, ens sobren algunes parts del peix que hem comprat a la peixateria. I acabem, malauradament, llençant aquestes sobres a les escombraries. Tot i que això finalment s'ha acabat.

Perquè la coneguda cuinera de TV3 Maria Nicolau ha revelat quin és el seu truc per poder aprofitar absolutament totes les parts de qualsevol peix. Preparar altres plats amb totes les parts sobrants, i així evitar que acabin a les escombraries.

El secret de Maria Nicolau per aprofitar les sobres de peix

Maria Nicolau té el millor secret per aprofitar certes parts del peix. És habitual que, després de comprar-lo a la peixateria, acabem per preparar i cuinar tan sols les parts que ens interessen, rebutjant-ne completament d'altres i tirant-les a les escombraries.

Tot i això, la cuinera de la televisió pública catalana ha assenyalat que és un error. Amb les parts sobrants de qualsevol peix es poden preparar altres plats també deliciosos.

"A casa de Maria Nicolau, s'aprofita tot en qüestió de menjar. Amb tot allò del peix que normalment llenceu, ella prepara uns fideus a la cassola de campionat!", ha revelat el compte de TV3 a través de X (abans Twitter).

Maria Nicolau ha ensenyat a tots els seus seguidors cuinar els fideus de verat, però sense verat. "Avui farem màgia", començava a explicar la recepta la cuinera.

Els fideus de verat de Maria Nicolau, sense verat

I és que és possible preparar aquest plat aprofitant les restes d'aquest peix. Unes parts que, habitualment, es rebutgen a la peixateria o les llencem nosaltres directament a les escombraries. Com els lletons del verat, el cap, el fetge o les espines, per exemple.

Ingredients que Maria Nicolau es decidia a fer servir per preparar els fideus de verat. Només cal, com ha explicat, posar els fideus en una paella i començar el sofregit amb all, polpa de nyora i algunes de les parts del verat, com els lletons o el fetge.

Aleshores, "encendrem l'altra paella i començarem torrant aquests caps i espines que hem deixat de banda". I és que, mentre posem en pausa el sofregit, podem crear el brou de peix que acompanyarà els fideus.

Després d'això, Maria Nicolau proposa de picar els lletons del verat al costat de l'all, les avellanes i les ametlles torrades. Cosa que, després, s'afegirà directament als fideus.

I ja està. La cuinera ha preparat uns fideus amb gust de verat amb les seves sobres, aprofitant tots els seus ingredients. Com bé ha assegurat Maria Nicolau, “no hi ha res dolent a voler menjar el màxim de bé possible pel mínim”.

Per tant, la propera vegada que tinguis sobres d'algun peix, pensa quin plat elaboraria la cuinera de TV3 per aprofitar-los al màxim.

➡️ Societat

Més notícies: