Un matrimoni fa comptes, mentre que al cercle es veuen diversos bitllets
SOCIETAT

Aquest és el tràmit obligatori per continuar cobrant l'Ingrés Mínim Vital al juny

Els perceptors de l'Ingrés Mínim Vital s'exposen a la pèrdua de l'ajuda, si no fan aquesta gestió davant d'Hisenda

Els perceptors de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) estan obligats a fer un determinat tràmit abans que finalitzi el mes de juny. En cas contrari, s'exposen a la pèrdua d'aquesta ajuda. Així ho està transmetent des de fa dies Hisenda als beneficiaris afectats.

Per mitjà de missatges de text (SMS) i de correu ordinari se'ls està fent arribar una sèrie d'obligacions. Entre elles presentar la Declaració de la Renda abans que finalitzi l'actual campanya, el pròxim 1 de juliol. Per continuar percebent-la no els quedarà més remei que fer aquest tràmit davant l'Agència Tributària.

Hi ha un detall que no poden passar per alt els que cobrin l'Ingrés Mínim Vital. I és que tots els components de la unitat familiar, independentment de l'edat, hauran de fer la declaració. Fins i tot els menors d'edat, sigui individualment o conjuntament amb els progenitors, recull Andalucía Informa.

Si no es compleix amb aquest tràmit o es fa fora de termini, l'abonament d'aquest ajut se suspendrà. Tant la Seguretat Social com Hisenda creuen les dades i, si es detecten incompliments de les exigències recollides per llei, se'ls privarà de l'Ingrés Mínim Vital. Reprendran el pagament un cop regularitzin la seva situació.

Muntatge d´una dona estressada sense poder dormir i una imatge de diners

El cobrament de l'Ingrés Mínim Vital no influeix a la Declaració

Els beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital estan obligats a facilitar la seva situació econòmica cada any. D'aquesta manera, l'administració sabrà si són mereixedors o no de percebre l'ajut. Per això, tindran en consideració els ingressos de tots els membres de la llar.

En qualsevol cas, Hisenda recorda els perceptors de l'IMV el 2023 que tenen l'obligació de presentar la Declaració de la Renda. Això, però, no implicarà que hagin de tributar per ella. Si bé, per llei, s'hagi de complir aquest tràmit, la major part dels beneficiaris no hauran de pagar res a l'Agència Tributària.

➡️ Societat

Més notícies: