Imatge de fons d'una oficina d'Hisenda, amb el logotip, al costat d'una altra imatge d'un home parlant per telèfon mentre fa servir un ordinador
SOCIETAT

L'avís urgent que acaba de llançar l'OCU sobre la Declaració de la Renda

L'organització té algunes recomanacions per a tots els contribuents que encara no han fet la Declaració de la Renda

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) té un missatge per a tots aquells que encara no han presentat la Declaració de la Renda. El termini per fer aquest tràmit finalitza l'1 de juliol. Tot i això, el que és aconsellable és que no es deixi per a l'últim moment, per evitar possibles imprevistos.

En el primer terç de la campanya ja s'han formalitzat més de 8,2 milions de declaracions. D'aquestes, gairebé 6,7 milions es van saldar amb sol·licitud de devolució. A més, el 68,5% dels contribuents ja han cobrat aquests diners que li corresponen per part d'Hisenda.

Tot i això, hi ha motius pels quals convé presentar la Declaració amb certa previsió. Si ho deixem per a l'últim dia, sempre pot passar que se'ns oblidi algun document i que no disposem de prou marge per solucionar-ho.

En cas que surti a tornar, els diners s'ingressen en molt poc temps al compte del contribuent. Acostuma a ser un termini de dues setmanes des que es fa el tràmit davant l'Agència Tributària. Per tant, no caldria esperar al mes de juliol per cobrar.

El 26 de juny, una data clau per als contribuents

Tampoc implicaria cap perjudici formalitzar la declaració amb temps, quan surti a pagar. La data de pagament serà la mateixa per a tothom, que és l'1 de juliol, indiquen.

Un home s'emporta la mà al capdavant, amb una oficina d'Hisenda al fons, i al cercle, una declaració de la renda

L'OCU afegeix que, si es vol domiciliar el pagament a través d'un compte bancari, la declaració s'ha de fer abans del 26 de juny. A més, permetrà al contribuent aprofitar-se del fraccionament de l'abonament, cosa a tenir en compte quan es tracti de quantitats elevades. En un primer termini es carregarà el 60% (l'1 de juliol), mentre que el 40% restant es cobrarà el 5 de novembre.

La possibilitat de fraccionar el pagament és totalment voluntària. Si finalment s'opta per fer un únic abonament, el banc carregarà l'import íntegre l'1 de juliol. Resulta important que es disposi dels suficients diners al compte en aquesta jornada.

Les recomanacions de l'OCU abans de presentar la declaració

L'OCU ofereix una sèrie de consells abans de fer la Declaració de la Renda. En primer lloc, proposen que es revisi en profunditat l'esborrany. Abans de confirmar-lo cal assegurar-se que totes les dades són correctes.

Per obtenir més avantatges fiscals caldria conèixer totes les deduccions autonòmiques a què es té dret. De vegades, val la pena posar-se en mans d'un assessor o expert perquè ens orienti amb aquesta gestió.

Finalment, en el cas que detectis algun error, sempre es pot fer una modificació a la declaració. Com més aviat ho facis, millor.

➡️ Societat

Més notícies: