Muntatge amb un flam en un plat blanc de fons i la cara del reconegut xef Martín Berasategui
SOCIETAT

La recepta de flam d'ou casolà de Martín Berasategui a què no et podràs resistir

Preparar aquestes postres mai no havia estat tan fàcil gràcies als passos que ens comparteix el reconegut xef Martín Berasategui

A Martín Berasategui no hi ha plat que se li resisteixi, i n'és una bona mostra totes les receptes que ens comparteix pràcticament a diari. Com per exemple, els passos per preparar uns bons calamarsets encebats o el truc per elaborar el millor pop a la gallega.

No obstant això, en aquesta ocasió ens ve a delectar amb unes postres dolces a les quals de ben segur no et podràs resistir. És una recepta de flam d'ou casolà. Pren nota, a continuació, dels ingredients que necessites per preparar-la:

Ingredients per al flam d'ou de Martín Berasategui

INGREDIENTSQUANTITAT
Llet sencera1 litre
Ous 8 unitats
Sucre200 gr
Escorça de taronja4 trossos
Essència de vainillaAl gust
Aigua calentaUn raig

Els passos que segueix Martín Berasategui per preparar el flam

1. Escalfar la llet

En una cassola, afegeix-hi la llet i les pells de taronja. Deixa-ho a foc fins que bulli. Un cop hagi arribat al punt d'ebullició, retira la cassola del foc, col·loca la tapa i deixa reposar la barreja durant uns 30 minuts.

Quan hagi transcorregut aquest temps, cola la llet i reserva-la per més endavant.

2. Barreja tots els ingredients

Agafa un bol i trenca els vuit ous. A continuació, afegeix-hi 150 grams de sucre i barreja bé els dos ingredients. Un cop ho tinguis, incorpora la llet infusionada i afegeix un rajolí d'essència de vainilla.

3. Prepara el caramel

Pel caramel, només necessites 50 grams de sucre i aigua. En una paella o cassola, afegeix 50 grams de sucre i deixa que es vagi fonent. Quan hagi canviat tant la textura com el color, afegeix-li un raig d'aigua calenta, a poc a poc i amb compte.

Traieu la paella del foc i, amb l'ajuda d'una espàtula, barregeu els ingredients fins que quedin ben integrats. Quan tinguis el caramel llest, reparteix-lo pels motlles o el recipient on cous el flam. Deixa-ho refredar uns 20 minuts.

4. Enforna el flam

Omple el motlle amb la barreja per al flam i porta-ho al forn. Deixa-ho cuinar a 80 graus durant 47 minuts, aproximadament. Un cop llestos, treu-lo del forn i fica el flam a la nevera. Quan estigui ben fred, ja pots desemmotllar-lo i servir-lo.

➡️ Societat

Més notícies: