La recepta de flam d'ou casolà de Martín Berasategui a què no et podràs resistir
Preparar aquestes postres mai no havia estat tan fàcil gràcies als passos que ens comparteix el reconegut xef Martín Berasategui
A Martín Berasategui no hi ha plat que se li resisteixi, i n'és una bona mostra totes les receptes que ens comparteix pràcticament a diari. Com per exemple, els passos per preparar uns bons calamarsets encebats o el truc per elaborar el millor pop a la gallega.
No obstant això, en aquesta ocasió ens ve a delectar amb unes postres dolces a les quals de ben segur no et podràs resistir. És una recepta de flam d'ou casolà. Pren nota, a continuació, dels ingredients que necessites per preparar-la:
Ingredients per al flam d'ou de Martín Berasategui
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Llet sencera | 1 litre |
Ous | 8 unitats |
Sucre | 200 gr |
Escorça de taronja | 4 trossos |
Essència de vainilla | Al gust |
Aigua calenta | Un raig |
Els passos que segueix Martín Berasategui per preparar el flam
1. Escalfar la llet
En una cassola, afegeix-hi la llet i les pells de taronja. Deixa-ho a foc fins que bulli. Un cop hagi arribat al punt d'ebullició, retira la cassola del foc, col·loca la tapa i deixa reposar la barreja durant uns 30 minuts.
Quan hagi transcorregut aquest temps, cola la llet i reserva-la per més endavant.
2. Barreja tots els ingredients
Agafa un bol i trenca els vuit ous. A continuació, afegeix-hi 150 grams de sucre i barreja bé els dos ingredients. Un cop ho tinguis, incorpora la llet infusionada i afegeix un rajolí d'essència de vainilla.
3. Prepara el caramel
Pel caramel, només necessites 50 grams de sucre i aigua. En una paella o cassola, afegeix 50 grams de sucre i deixa que es vagi fonent. Quan hagi canviat tant la textura com el color, afegeix-li un raig d'aigua calenta, a poc a poc i amb compte.
Traieu la paella del foc i, amb l'ajuda d'una espàtula, barregeu els ingredients fins que quedin ben integrats. Quan tinguis el caramel llest, reparteix-lo pels motlles o el recipient on cous el flam. Deixa-ho refredar uns 20 minuts.
4. Enforna el flam
Omple el motlle amb la barreja per al flam i porta-ho al forn. Deixa-ho cuinar a 80 graus durant 47 minuts, aproximadament. Un cop llestos, treu-lo del forn i fica el flam a la nevera. Quan estigui ben fred, ja pots desemmotllar-lo i servir-lo.
Més notícies: