Muntatge amb una parella d'uns 50 anys asseguts revisant documents amb cara seriosa i un cercle amb un senyal del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

SOCIETAT

La Seguretat Social parla clar: el primer que han de fer els que es jubilaran

La Seguretat Social revela un tràmit imprescindible a l'hora d'accedir a la pensió de jubilació enguany

Sol·licitar la pensió o l'Ingrés Mínim Vital (IMV) pot semblar un procés complicat. Amb l'orientació adequada, però, és molt més senzill del que puguis pensar.

La Seguretat Social ha facilitat eines perquè tots els ciutadans puguin gestionar aquests tràmits de manera eficient. En aquest sentit, un pas fonamental és demanar hora a les oficines de la Seguretat Social, per poder realitzar correctament les nostres gestions.

Muntatge d'un senyor amb els braços plegats i la imatge amb el logotip del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

Per què cal demanar hora?

Demanar hora és essencial per evitar llargues esperes i assegurar que rebreu l'atenció personalitzada que necessiteu. Indiferentment de si has de sol·licitar una pensió per jubilació, viduïtat, orfandat o l'Ingrés Mínim Vital, el fet de concretar un dia i una hora et garanteix que seràs atès de manera eficient.

Passos per demanar hora a la Seguretat Social

1. Accés a la pàgina web de la Seguretat Social

El primer pas per demanar hora és visitar la pàgina web de la Seguretat Social. Pots fer-ho des de qualsevol dispositiu amb accés a Internet. L'adreça web és www.seg-social.es i, un cop arribis a la pàgina principal, cerca la secció de "Cita Previa" o utilitza el cercador intern per trobar aquesta opció ràpidament.

2. Selecció del tipus de tràmit

Un cop en aquesta secció, haureu de seleccionar el tipus de tràmit que necessiteu realitzar. És important escollir correctament entre les opcions disponibles, ja que necessites gestionar temes relacionats amb pensions o l'Ingrés Mínim Vital. Això assegura que seràs atès pel departament adequat.

3. Introducció de les teves dades personals

Després de seleccionar el tipus de tràmit, se us demanarà que introduïu les vostres dades personals. Això inclou el teu número de la Seguretat Social, nom complet, i un mètode de contacte, com ara el teu número de telèfon o correu electrònic. Assegureu-vos que la informació sigui correcta per evitar problemes durant el procés de sol·licitud.

Muntatge amb una persona agafant un mòbil i un cercle amb el cartell de la Seguretat Social

4. Elecció de l'oficina i data

La plataforma us permetrà triar l'oficina de la Seguretat Social més pròxima al vostre domicili i us mostrarà les dates i horaris disponibles. És recomanable triar una data i hora que s'ajustin a la vostra agenda i que us permetin disposar de temps suficient per realitzar el tràmit.

5. Confirmació del dia i l'hora

Un cop heu seleccionat la data i l'hora, el sistema us demanarà que confirmeu-ho tot. Rebràs un comprovant de la cita, que pot ser enviat al teu correu electrònic o descarregat directament des de la pàgina web. És important guardar aquest comprovant, ja que conté detalls crucials sobre el dia i l'hora, així com l'adreça de l'oficina i el seu horari.

Una oficina d'Hisenda amb gent asseguda, i al cercle, uns bitllets de 200 euros

6. Preparació per al dia que has d'anar a les oficines

Abans d'acudir a les oficines, assegura't de tenir tots els documents necessaris. Per exemple, per sol·licitar una pensió es necessitarà el DNI, el número de la Seguretat Social i documents que acreditin l'historial laboral. Per a l'Ingrés Mínim Vital és possible que necessiteu presentar informació addicional sobre la vostra situació econòmica i familiar.

Opcions alternatives: Telèfon i aplicació mòbil

Si preferiu no utilitzar la pàgina web, també podeu demanar hora trucant al número de telèfon 901 10 65 70. Aquest servei està disponible de dilluns a divendres, en horari d'oficina. A més, la Seguretat Social ha desenvolupat una aplicació mòbil que permet demanar hora i gestionar diversos tràmits de forma còmoda des del telèfon intel·ligent.

➡️ Pensions ➡️ Societat

Més notícies: