Primer pla a color de Sant Aurelià d'Arles
SOCIETAT

Santoral d'avui, diumenge 16 de juny del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest diumenge, 16 de juny del 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda l'arquebisbe més jove de França

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest diumenge un arquebisbe nomenat pel papa Vigili, que va fundar dos monestirs als quals va donar una Regla pròpia.

Qui és Sant Aurelià d'Arle, el Sant més important de diumenge, 16 de juny?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Aurelià d'Arle que va néixer a la Gàl·lia l'any 523. Amb només 23 anys es va convertir en l'enllaç entre la reialesa de França i l'Església.

La seva personalitat va impactar en el rei Childebert I. Aquest va manifestar que havia triat el jove com el factor clau per millorar les relacions entre el seu govern i la religió catòlica. Sant Aurelià va aconseguir que les relacions entre França i l'Església fossin fructíferes.

Va crear dues organitzacions que es van dedicar a educar sota els mandats de Déu, amb normes estrictes d'honestedat i rectitud. Entre elles, la més destacada va ser el monestir dels Sants Apòstols, on homes de qualsevol edat acudien a formar-se com a éssers de fe i lleials a Déu. També va crear un monestir de dones, la ubicació del qual segueix sent un secret.

Sant Aurelià d'Arle va morir l'any 551. Va ser considerat sant no només per la seva gran tasca a favor de la religió catòlica sinó perquè en morir va realitzar diversos miracles.

Aurelià és un nom d'origen llatí el significat del qual és 'el que resplendeix com l'or'. Actualment a Espanya uns 1.399 homes reben aquest nom.

Sants Quirze i Julita

Sants Quirze i Julita van ser dos cristians, mare i fill, que van patir la cruel persecució dels primers segles. Van morir a Tars el 304 perquè no van renegar de la seva fe amb una inigualable valentia.

Imatge a color dels Santos Quirico i Julita màrtirs

Santa Lutgarda

Santa Lutgarda va ser una religiosa d'origen belga que va viure al segle XIII. Va dedicar la seva vida a Déu al monestir de monges cistercenques d'Aywières, Brabant. Va ser insigne per la seva devoció al Sagrat Cor del Senyor.

Imatge a color de Santa Lutgarda

Altres Sants: el Santoral complet del diumenge 16 de juny

El Santoral de l'Església Catòlica ens recorda a més la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Aurelià d'Arle
  • Beat Antoni Constant Auriel
  • Sant Ferreol de Besançon
  • Sant Ferruci de Besançon
  • Beat Robert Salt
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: