Imatge de fons d'un home gran amb papers a la mà i una altra imatge d'unes mans de persona adulta amb monedes d'euros a la mà

SOCIETAT

La Seguretat Social confirma quina serà la propera novetat amb les pensions

La ministra de Seguretat Social, Elma Saiz, prepara un pla per establir els coeficients reductors de l'edat de jubilació

La Seguretat Social ha anunciat que treballarà per regular la compatibilitat entre feina i pensió, segons les declaracions d'aquesta setmana d'Elma Saiz, ministra de Seguretat Social. L'objectiu del Gobierno no és cap altre que crear un procediment per fixar coeficients reductors de l'edat de jubilació, cosa que seria una gran novetat.

La ministra va voler destacar la jubilació parcial, perquè hi ha treballadors que "volen continuar treballant més enllà de l'edat ordinària. Si bé volen exercir la seva feina amb unes condicions que afavoreixin la seva activitat", declarava fa pocs dies.

Sobre els coeficients reductors de l'edat per jubilar-se, Saiz ha posat el focus en "la incidència, la durada i la persistència dels processos de baixa laboral". Alhora, també es tindran en compte les incapacitats permanents o defuncions que es puguin provocar.

La Seguretat Social anirà més enllà amb la compatibilitat de pensió i ocupació

Així mateix, des de la Seguretat Social es vol "millorar la gestió de la incapacitat temporal i una millor utilització de recursos i experiència de les mútues". La ministra considera que és adequat arribar a "fórmules de col·laboració entre els serveis públics de salut i les mútues que col·laboren amb la Seguretat Social".

Saiz afirmava aquest dimecres al Congrés que el dèficit de la Seguretat Social s'ha reduït més d'un punt des de fa sis anys. I el passat exercici es tancava al 0,5% del PIB.

La 'guardiola de les pensions' tindrà 9.000 milions aquest any gràcies al MEI

D'altra banda, la ministra avançava que el Fons de Reserva o guardiola de les pensions arribarà aquest any fins als 9.000 milions d'euros. I tot això per la pujada de les cotitzacions socials relacionades amb el Mecanisme d'Equitat Intergeneracional (MEI).

Recordem que aquest genera un extra de 0,7 punts percentuals de cotització per contingències comunes a repartir entre l'empresa i el treballador.

És a dir, que per cada nòmina que es paga a un treballador, l'empresa ha de pagar més impostos dels que ja es pagaven. El treballador també ha de pagar aquest impost, encara que en una quantitat molt menor.