Retrat de Santa Teresa de Jesús amb la imatge de fons de l´interior d´una església
SOCIETAT

Santoral d'avui, diumenge 15 d'octubre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Voleu saber els sants que es commemoren aquest diumenge 15 d'octubre?

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DILLUNS, 16 d'octubre PUNXA AQUÍ!

El Santoral és la llista dels sants la festivitat dels quals commemora l'Església catòlica en cadascun dels dies de l'any. Persones que es van fer conegudes pels seus fets, miracles o forma de vida. A continuació, després de consultar el Santoral, descobrireu els més importants de la jornada d'avui.

Quin sant és avui: el més important d'aquest diumenge 15 d'octubre

El sant més important del dia d'avui és sens dubte Santa Teresa de Jesús, també coneguda com a Santa Teresa d'Àvila. Va néixer a Àvila el 1515, des de la seva infància es va caracteritzar per l'entusiasme i la passió per la lectura de tota mena de llibres. Romancers, cançoners, llibres de cavalleries i vides de sants i màrtirs.

Fruit d'aquestes lectures i de la devoció transmesa per sa mare, amb 7 anys estava disposada a ser martiritzada, juntament amb el seu germà Rodrigo. Amb ell "concertàvem anar-nos-en a terra de moros, demanant per amor de Déu, perquè allà ens escapessin", deia.

El 1528 perd la seva mare un moment en què ja feia temps que havia sentit la crida de Déu. Molt madura per a l'edat que tenia, 13 anys, s'interessa profundament pels assumptes espirituals. En 1531 el seu pare demana per a Teresa l'ingrés al convent de Santa Maria de Gràcia, a Àvila.

Aconseguí finalment convertir-se en religiosa en el Convent de les Carmelites, on la seva salut va passar per no poques penúries. Llanguiment, desmais, crisis d'epilèpsia i convulsions que la van portar fins i tot a rebre l'extremunció. De fet, es va arribar a pensar que havia mort i va ser amortallada, li van oferir un funeral i quan havia de ser enterrada es va despertar.

D'aquest període Santa Teresa va aprendre a confiar il·limitadament en Déu, així com el mètode de pregària anomenat de "recolliment". Ha passat a la història pel seu èxtasi, la seva obra literària i per ser la fundadora de l'Ordre de les Carmelites Descalces. Va morir el 1582 a Alba de Tormes i va ser canonitzada el 1622.

Actualment, es conserven diverses relíquies, com el llençol en què va morir i el seu hàbit.

Felicitats, per tant, a totes les dones anomenades Teresa, Tere, Teresita, Tess, Mayte...

Altres sants d'avui: el Santoral complet del diumenge 15 d'octubre

El Santoral ens recorda que avui també es recorden aquests altres sants i beats: