Retrat de Santa Margarida Maria d'Alacoque amb dos àngels observant-la
SOCIETAT

Santoral d'avui, dilluns 16 d'octubre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Us mostrem els sants que es commemoren el dia 16 d'octubre

El Santoral és la llista de sants i beats la festivitat dels quals commemora l'Església catòlica en cadascun dels dies de l'any. A continuació repassem quins són els més destacats avui dia.

Quin sant és avui: el més important d'aquest dilluns 16 d'octubre

El dia d'avui Església recorda Santa Margarida Maria Alacoque. Va néixer l'any 1647, a Borgonya, França. Va ser la cinquena de set fills d'un notari acomodat.

No va tenir una infància fàcil, el seu pare va morir quan ella tenia 8 anys i la van ingressar a l'escola de les Clarisas Pobres de Charolles. Amb 11 anys va contreure una dolorosa malaltia reumàtica que la va obligar a fer llit fins als 15 anys. Es va recuperar, segons ella, per ajuda de la Mare de Déu, i va decidir convertir-se en religiosa; així, el 1671 va passar a formar part de les monges de l'Ordre de les Visitandines.

Aviat va començar a tenir visions en què Jesús se'l mostrava amb un cor en flames i coronat amb espines. Va destacar, a més, per la seva ajuda els pacients de la infermeria del convent. El seu lliurament extrem de la fe li va fer rebre crítiques per part de les seves companyes.

Triada mestra de novícies i assistent de la superiora, Santa Margarida Maria Alacoque va aconseguir estendre la seva devoció pel Sagrat de Cor de Jesús. Fervor que també va transmetre a les novícies que formava. Va morir en 1690 i les seves restes descansen a la capella de la Basílica de Paray-le-Monial.

Per tant, avui és el dia en què cal felicitar totes les dones anomenades Margarida, Marga, Margui...

Altres sants d'avui: el Santoral complet del dilluns 16 d'octubre

El Santoral avui commemora també aquests altres sants i beats: