Retrat de Sant Eduard III

SOCIETAT

Santoral d'avui, divendres 13 d'octubre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Descobriu quins són els sants més destacats que avui 13 d'octubre celebra l'Església Catòlica

El Santoral és la llista dels sants la festivitat dels quals l'Església Catòlica celebra cada un dels dies de l'any. El santoral cristià manté el record dels sants perquè el seu record serveixi de guia moral. Descobriu a continuació els sants de l'onomàstica d'avui divendres 13 d'octubre del 2023.

Quin sant és avui: el més important d'aquest divendres 13 d'octubre de 2023

Avui el sant més significatiu de tots els que es commemoren és Sant Eduard III, també conegut com El Confessor. Nét de Sant Eduardo, anomenat el Màrtir, va néixer el 1004 a Islip , prop d'Oxford. Sent encara nen, va haver d'emprendre el camí del desterrament i va viure uns anys a Normandia amb uns familiars de sa mare.

Va tornar a la cort i va ser coronat l'any 1042. Durant el temps que va ocupar el tron va ser reconegut per la seva profunda pietat, de fet en no poques ocasions va repartir diners entre els pobres. Segons la crònica de l'època, Sant Eduard fou un dels millors reis del seu temps: compassiu, pare del poble, protector dels febles.

Va impulsar la construcció de la famosa Abadia de Westminster , que més tard seria remodelada, la primera d'estil romànic normand que es va crear a Anglaterra. Va morir el dia 5 de gener de 1066 i va ser canonitzat pel papa Alexandre III el 1161.

Sant Eduard III és l'únic monarca anglès canonitzat, cosa que va generar certa controvèrsia. Algunes veus apunten que es va tractar d'un gest polític més que no pas per les seves qualitats com a sant. És el patró dels reis i dels matrimonis amb conflictes.

Avui és dia de felicitar tots els homes i dones anomenats Eduardo, Eduarda, Edu, Edi, Lalo...

Altres Santos d'avui: el Santoral complet del divendres 13 d'octubre del 2023

El Santoral , a més de Sant Eduard III, recorda la festivitat d'aquests altres sants: