Retrat de Sant Calixt I amb una imatge de fons d'una església
SOCIETAT

Santoral d'avui, dissabte 14 d'octubre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Coneix quins són els sants la celebració dels quals recorda l'Església Catòlica avui 14 d'octubre

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIUMENGE, 15 d'octubre PUNXA AQUÍ!

El Santoral de l'Església Catòlica estableix quins són els sants que se celebren cada dia de l'any. Tot seguit assenyalem els més importants que corresponen al dia d'avui.

Quin sant és avui: el més important del dissabte 14 d'octubre

Sant Calixt I és el sant més rellevant dels que avui l'Església Catòlica commemora. Setzè papa de l'Església Catòlica, va néixer a Trastévere a la segona meitat del segle II al si d'una família pagana d'origen grec que vivia a Roma.

Durant la seva joventut va ser esclau a causa de la seva implicació en fosques operacions financeres fraudulentes. Va ser condemnat a fer treballs forçats a Sardenya.

Al seu retorn a Roma, Calixt va ser ordenat diaca per la seva devoció i nomenat conseller del papa Ceferino. Un dels seus grans èxits va ser la creació, a la via Apia, d'un cementiri on es troben enterrats els papes del segle III i altres màrtirs cristians.

Calixt I va ser elegit papa el 217, en morir Ceferí. Aquest Sant Pontífex va convertir molts romans al cristianisme, va curar diversos malalts afectats de greus malalties i va defensar els creients perseguits. És conegut que dejunava dies i setmanes i fins a 40 dies seguits.

Durant el seu pontificat va patir l'oposició d'Hipòlit de Roma, que es va autoproclamar antipapa acusant-lo de professar el monarquianisme, doctrina que negava la Santíssima Trinitat. Va morir Sant Calixt I assassinat a Roma, el 222, amb 67 anys, probablement en un aixecament popular.

Recorda avui felicitar aquells que es diguin Calixt, Calixta, Calix...

Altres sants d'avui: el Santoral complet del dissabte 14 d'octubre

El Santoral a més de Sant Calixt I també commemora avui aquests altres sants i beats: