Muntatge d'un home trist i uns empleats col·locant un parabrisa

SOCIETAT

Una empresa anuncia el tancament d'una planta sencera i acomiada desenes d'empleats

Saint-Gobain, multinacional francesa del vidre, tanca la seva planta de fabricació de parabrises a Avilés (Astúries)

Desoladores notícies per a 160 treballadors de la multinacional francesa del vidre Saint-Gobain. I tot després que dilluns prengués la decisió de clausurar la secció Sekurit de la seva empresa a Avilés (Astúries).

Ens referim a una planta sencera que fabricava parabrises per a cotxes i que, segons els sindicats, deixaria 160 famílies al carrer. Fonts de la multinacional francesa van assegurar que aquesta planta hauria de tancar definitivament, com a màxim, el juny del 2024.

Encara falta arribar a algun acord amb el comitè d'empresa, al qual fa unes hores li han exposat la decisió definitiva del tancament. Cal veure, finalment, quants d'aquests 160 empleats de la plantilla d'Avilés els afectarà l'ERO per cessament d'activitat que implementarà l'empresa.

160 empleats, en situació crítica pel tancament d'una planta de Saint-Gobain a Avilés

Les pèrdues en aquesta planta des del 2021 han fet que, sumades als problemes estructurals i a l'actual mercat, l'empresa es decidís a tancar la planta.

Són molts factors, especialment els costos laborals, el preu de l'energia i els subministraments els que han provocat que es produeixi un "marge molt estret" en la producció. Tampoc ha ajudat gens com ha anat derivant el sector de l'automòbil els darrers temps, apunten des de l'empresa.

Per a Saint-Gobain, l'única solució és emprendre aquest ERO i especialment per la feble activitat que es preveu des de meitat del mes de maig a la planta esmentada.

El final de la fàbrica de parabrises serà un fet, com a màxim, al juny

Aquest tancament no suposarà cap sobresalt per als treballadors d'altres fàbriques de Saint-Gobain Sekurit, com la de l'Arboç a Tarragona o la divisió de Glass a Avilés.

Des de la multinacional francesa, s'exposa que s'engegarà un procés de diàleg abans de fer-ho de manera legal. Es vol arribar a un acord de la manera més cordial possible abans del pròxim 25 d'abril.

Sekurit ha exposat que farà aquest procés “amb la màxima responsabilitat i sensibilitat social, respectant el marc legal i els drets de les persones treballadores”. Malgrat tot, des de Saint-Gobain han aclarit que tenen la intenció de continuar a Astúries durant molt de temps a la divisió de Glass d'Avilés.

➡️ Societat

Més notícies: