Muntatge amb unes mans subjectant un entrepà de tomàquet, enciam i salmó i una noia amb cara d'estar pensant
SOCIETAT

Soc nutricionista i et dic la meva opinió sobre els entrepans: Són saludables?

L'entrepà és molt socorregut, però és important que sortim del típic embotit i optem per diferents opcions

Vivim en un país on és molt típic menjar entrepans en diferents hores del dia: per esmorzar, berenar o fins i tot sopar. Quin és el problema? Que normalment no sortim de 3 o 4 opcions.

Normalment aquestes opcions acostumen a ser embotit, formatge o, com a màxim i sentint-nos innovadors, optem per una llauna de tonyina. Però poques són les persones que ho fan, almenys per l'experiència que tinc jo a la meva consulta de nutricionista.

Sovint podem associar la idea d'entrepà com una cosa insana, una cosa que hem d'evitar, però no és cert. Simplement hem d'innovar una mica i sortir de les quatre opcions típiques que us comentava anteriorment.

És sa menjar entrepans?

Com us deia, depèn. Si fem un entrepà amb un pa blanc de mala qualitat, amb un embotit tipus xoriço i poca cosa més… Doncs sí, l'entrepà és insà.

Ara bé, penseu en un bon pa. Fet amb pocs ingredients (els justos i necessaris) i amb una farina integral. Amb això tindrem una bona base de carbohidrats.

Aleshores, com omplim aquest pa de qualitat? Doncs primer vam optar per una proteïna saludable, no pas el xoriço que us deia abans. Per exemple, podem afegir ou, salmó, embotit amb alt percentatge de carn, tonyina, alguna llauna de conserva, hummus…

Se us està fent la boca aigua com a mi? Vinga, seguim. Perquè ens saciï una mica més l'entrepà, l'omplim amb color i alegria i sigui molt més desitjable, li podem posar algun vegetal. Potser se us fa estrany, però proveu-ho i veureu el resultat.

Em refereixo a opcions com tomàquet, canonges, ruca, pebrot verd o vermell rostit... Això afegirà el plus de vitamines perfecte per al teu entrepà. I si a més afegim oli d'oliva verge extra o alvocat, tindrem una aportació brutal de greixos saludables.

Així doncs, com veieu hem transformat en un moment un simple entrepà amb un tall de què sigui, a un plat veritablement complet, ja que compta amb carbohidrats, proteïnes, verdures i greixos saludables.

Exemples d'entrepans sans que et dono com a nutricionista

Pot ser que al principi se us faci difícil pensar en totes aquestes combinacions, bàsicament perquè no teniu costum i no ho heu fet mai. Però no patiu, us donaré algunes idees ràpides i fàcils de fer que de ben segur us encantaran. Recordeu que el pa ha de ser amb farina integral.

  1. Vedella amb pebrot rostit, ceba i mozzarella
  2. Tomàquet sec amb anxoves i formatge ricota
  3. Llom, pernil ibèric, tomàquet i pebrot verd
  4. Pollastre amb alvocat, formatge d'untar i canonges
  5. Mozzarella, alvocat i tomàquets secs
  6. Truita francesa, formatge feta i canonges
  7. Sardines en llauna i tomàquet fresc
  8. Seitons en vinagre i tomàquet fresc
  9. Pernil, enciam i tomàquet
  10. Tonyina, ruca, tomàquet i alvocat
  11. Hummus, pebrot vermell rostit i canonges
  12. Pebrots del piquillo, anxoves i ou dur
➡️ Societat

Més notícies: