Muntatge amb una imatge de fons d'un bombo de la Loteria de Nadal amb una altra imatge d'un dècim de Loteria amb el número tapat i una interrogant davant i una altra imatge d'un home amb gest de sorpresa

SOCIETAT

El Sorteig de la Loteria de Nadal 2024, en perill: l'amenaça que passa desapercebuda

La Loteria de Nadal 2024 depèn del que passi durant els pròxims mesos a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, on fa un temps que estan en vaga

El Sorteig de la Loteria de Nadal del 2024 es podria trobar en risc. Darrere d'aquesta incertesa s'amaga una vaga que fa mesos que fan els treballadors de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. Aquesta entitat és l'encarregada d'imprimir els bitllets, els segells de correus, però també els dècims d'aquest sorteig.

Pel que sembla, les contínues aturades que porten realitzant els empleats han endarrerit les seves tasques, afectant fins i tot la impressió dels plecs. Ara mateix, aquestes mobilitzacions podrien afectar el normal desenvolupament de la Loteria de Nadal , recull El Confidencial Digital .

No és un esdeveniment més. Hi ha molts milions en joc, ja que l'Estat recapta per aquest sorteig més de 3.000 milions.

Quan comença la impressió dels dècims de Loteria

La producció dels bitllets de Loteria de Nadal comença al gener. A principis d'any es decideix el disseny, on a la part esquerra del dècim apareix cada curs una imatge diferent. A això us acompanya el nombre de cinc dígits, un codi de barres, la sèrie, fracció, data i preu.

Es manté sempre un estàndard quant a les dimensions, que és de 11x6,5 centímetres. La impressió comença a l'abril, segons aquest mitjà, i un cop arrenquen, les màquines treballen de manera contínua les 24 hores. En aquestes tasques intervenen una mica més de 40 empleats.

Quan ja estan impreses les butlletes, es procedeix al tall, classificació i empaquetat. La data estimada per iniciar la distribució és el juliol, aprofitant l'estirada de l'estiu. La producció s'allargarà fins un parell de setmanes abans del sorteig de la Loteria de Nadal 2024.

La Loteria de Nadal, afectada per aquesta vaga

La Loteria de Nadal 2024 depèn molt de com evolucioni la situació a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre en les pròximes setmanes. De moment, les vagues que es van iniciar al gener i es van prolongar durant el febrer i el març tenen moltes possibilitats de mantenir-se.

Les aturades tenen el suport de la major part de la plantilla. Aquestes reivindicacions es tradueixen en un cessament d'activitats durant dues hores al dia. Els treballadors exigeixen que es compleixin els acords signats sobre modernització del sector públic.

Entre altres coses, demanen una jornada laboral de 35 hores setmanals, la contractació de personal i mesures per rejovenir l'empresa. Tot i els moments de certa incertesa que es poden estar vivint, de moment la producció dels dècims de Loteria sembla que està garantida.

Des dels sindicats indiquen que perquè hi hagi un cert impacte en el sorteig cal paralitzar l'activitat almenys dos mesos. Això, però, xoca amb les preocupacions inicials que contemplaven possibles retards en la fabricació de dècims. A més, caldrà veure què passa amb les vagues els pròxims mesos.

➡️ Societat

Més notícies: