Jordi Cruz en una cuina
SOCIETAT

L'altre restaurant de Jordi Cruz que ha perdut una estrella Michelin

El restaurant de Jordi Cruz ‘Angle’, ubicat a Barcelona, va perdre una estrella Michelin recentment

Jordi Cruz, el conegut xef i reconegut jurat del programa televisiu MasterChef, ha experimentat recentment una sèrie de canvis significatius en la seva vida professional i personal. L'últim canvi va arribar quan el restaurant ‘Angle’, sota la direcció del mateix Cruz i ubicat a Barcelona, va perdre una de les dues estrelles Michelin que ostentava.

Aquest revés a la cursa culinària de Jordi Cruz va ser anunciat durant la gala de lliurament de les Estrelles Michelin 2024 a Barcelona. Allà es va revelar que ‘Angle’ perdia una estrella Michelin juntament amb 11 restaurants més d'Espanya.

La pèrdua d'una estrella Michelin de Jordi Cruz

Jordi Cruz, conegut pel seu enfocament innovador i creatiu a la cuina, havia consolidat la seva posició com a un dels xefs més destacats d'Espanya. La notícia de la disminució en el nombre d'estrelles per a ‘Angle’ ha generat especulacions i reflexions sobre l'impacte que tindrà a la trajectòria de Cruz.

Tot i això, no tot són males notícies per a Jordi Cruz. ‘ABaC’, on inicialment va començar a forjar la seva reputació culinària, continua destacant-se al cim amb les seves tres preuades estrelles, el màxim reconeixement possible.

A més, ‘Atempo Barcelona’, un altre restaurant on Jordi exerceix com a xef executiu, també ha aconseguit mantenir la seva estrella Michelin. Aquests èxits ressalten l'excel·lència culinària que Jordi Cruz continua aportant a través dels diferents establiments. Demostrant així la seva habilitat per mantenir alts estàndards de qualitat al món de la gastronomia.

En declaracions a la premsa, ha emfatitzat la importància de mantenir-se enfocat a la passió per la cuina i a la satisfacció dels seus clients. També ha expressat el seu compromís continu amb l'excel·lència culinària i el desig de superar aquest desafiament amb determinació.

La vida de Jordi Cruz va fer un gir

Aquest període de canvis a la cursa de Jordi Cruz s'ha entrellaçat amb moments personals de gran significat. A l'agost, Jordi Cruz i la seva parella, Rebecca Lima, van donar la benvinguda al seu primer fill, Noah. L'arribada del petit ha estat una font d'alegria i felicitat per a Cruz.

Jordi ha compartit obertament la seva emoció per la paternitat a les xarxes socials i entrevistes.

Enmig de la pèrdua d'una estrella Michelin, Jordi Cruz continua exercint el seu paper com a jurat a MasterChef Celebrity 8, un programa que ha contribuït significativament al reconeixement públic. 

Tot i que la pèrdua d'una estrella Michelin es podria interpretar com un desafiament per a la reputació de Jordi Cruz, no ho és. Alguns analistes gastronòmics suggereixen que aquesta situació pot oferir oportunitats per a la introspecció i la millora continuada. La indústria culinària és dinàmica i, de vegades, les fluctuacions en les distincions poden ser motivadores per a l'evolució i l'excel·lència constant.

11 restaurants espanyols han perdut la seva estrella

Onze restaurants han perdut les seves preuades estrelles Michelin. Els criteris per atorgar i mantenir aquestes cobejades estrelles són rigorosos. Factors com canvis en la gestió, trasllats, tancaments o decisions dels inspectors poden influir a la classificació d'un restaurant.

A més d'‘Angle’, deu establiments més també s'han acomiadat del seu reconeixement estel·lar. Entre ells hi ha el restaurant gallec ‘Lúa’ i el canari ‘Gofio’, tots dos ubicats a Madrid. La ciutat de Marbella també experimenta una pèrdua amb “El Llac”.

‘El Nuevo Molino’ a Puente Arce (Cantàbria) i ‘La Cuina de Can Simón’ a Tossa de Mar (Girona) també se sumen a la llista.

Alguns restaurants espanyols han vist esvair-se la seva estrella Michelin a causa de raons alienes al seu exercici culinari. Aquest és el cas de ‘Arbidel’ a Astúries, ‘Odeón’ a Múrcia i ‘Zuberoa’ a Oiartzun (Guipúscoa), tots els quals van tancar les portes l'últim any.

El restaurant ‘Espacio N’ a Esquedas (Osca) també ha perdut la seva distinció, però en aquest cas, la raó rau que el seu xef, Eduardo Casanova, ha canviat d'ubicació. Eduardo ha obtingut una nova estrella Michelin al seu restaurant acabat d'inaugurar, ‘Canfranc Express’ a Canfranc (Osca).

Una situació similar va passar a Capdepera, on el restaurant del xef Andreu Genestra va perdre la seva estrella, que ara “es trasllada” a l'Hotel Zoëtry de Mallorca.