Muntatge amb un carretó ple de productes en un supermercat i un cercle amb un panettone
SOCIETAT

Hi ha un clar guanyador: L'OCU troba el millor panettone del supermercat a Espanya

Els resultats d'aquest estudi no són gens afavoridors, l'OCU considera que tots els panettones analitzats són 'decebedors'

S'acosta Nadal i, si hi ha alguna cosa que no se'ns pot escapar en aquesta època de l'any, són els dolços. Un dels clàssics en aquestes dates és el panettone. Ara bé, el veritable dilema recau en el moment de decidir quin escollirem d'entre tots els que hi ha al mercat.

Un cop més, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ens facilita la tasca. I és que l'organisme ha comparat 16 panettones clàssics en venda a supermercats i té clar quin és el guanyador aquest any.

Per fer l'estudi s'han valorat una sèrie d'aspectes com el sabor, la textura, l'aroma, els ingredients, els greixos i els additius. Encara que ja t'avancem que els resultats no han estat gaire afavoridors, ja que el mateix organisme els titlla de “decebedors”.

El millor panettone de 2023 és a El Corte Inglés

Només hi ha dos productes, segons l'OCU, que es poden considerar bons en la degustació i la qualitat. Aquests són el panettone d'El Corte Inglés i el panettone d'El Corte Inglés Selection.

El primer ha aconseguit la màxima puntuació per la seva textura sucosa i una aroma equilibrada. Així mateix, el seu farciment de panses i escorça confitada també ha estat valorat de bona qualitat.

Un altre detall que el converteix en el guanyador és que no compta amb més greix que la mantega. A més del guardó de 'Millor de l'Anàlisi', també s'ha endut el de 'Compra Maestra', per la seva bona relació qualitat/preu. Aquest producte es ven per poc més de 10 euros el quilo.

Muntatge amb un carretó en un supermercat de fons i el Panettone d'El Corte Inglés
El Panettone d'El Corte Inglés té un preu de 7,85 euros. | Getty Images Signature, El Corte Inglés

Per la seva banda, el panettone d'El Corte Inglés Selection també ha obtingut molt bona puntuació. Tot i això, l'organisme destaca com a punts negatius, que té "excés d'aroma" i que és un 26% més car que l'anterior. El preu és de 13,25 euros el quilo.

Muntatge amb un carretó en un supermercat de fons i el Panettone d'El Corte Inglés Selection
El preu del Panettone d'El Corte Inglés Selection és de 13,25 euros | Getty Images Signature, El Corte Inglés

L'OCU considera que la resta de panettones són decebedors

Dels 14 panettones restants analitzats per l'OCU, no n'hi ha cap que superi el mínim de qualitat exigible a un producte d'aquestes característiques. Segons detalla l'organisme, el problema principal en la majoria dels casos és la textura seca i l'excés d'aromes, que descriu com a intensos i de baixa qualitat.

Així mateix, l'Organització de Consumidors i Usuaris recomana als compradors que vulguin gaudir d'un bon producte de qualitat, que acudeixin a una pastisseria artesanal. Tot i ser més cars, resulten ser la millor opció.