Si no tenies cap recepta pensada per fer la nit de Cap d'Any, estàs de sort. Per a aquestes dates tan assenyalades de l'any, sempre volem lluir-nos i mostrar els nostres millors dots culinaris als convidats.
Per aquest motiu, el xef català Ferran Adrià té la millor recepta per a aquesta data tan important: el llobarro sencer al forn amb patates. Segur que no dubtaràs a col·locar-te el davantal i posar-te davant dels fogons quan sàpigues com fer-la!
INGREDIENT | QUANTITAT |
Llobarro | 2 unitats |
Tomàquets madurs | 2 unitats |
Ceba | 1 unitat |
Patates grans | 2 unitats |
All | 3 dents |
Branques de farigola | 2 branques |
Branca de romaní | 2 branques |
Oli d'oliva | 2 cullerades |
Sal | Al gust |
Pebre | Al gust |
Si vols aprendre com preparar el llobarro sencer al forn amb patates al més pur estil Ferran Adrià per a aquesta nit de Cap d'Any, continua llegint, que comencem!
Primer de tot, cal començar descamant i netejant el llobarro, treu-li els budells i fes dos talls al llom, però sense tallar l'espina. Es tracta d'un pas que et poden fer a la peixateria, per la qual cosa pots arribar a estalviar-t'ho. Després d'això, encén el forn a 180º perquè es vagi escalfant.
Quan ja tinguis el llobarro preparat, cal deixar llestos els aliments que acompanyaran el plat. Comença per pelar i tallar les patates a rodanxes d'1 cm aproximadament. Talla també la ceba a la juliana.
Quan acabis, fes el mateix amb els tomàquets. Matxaca també les dents d'all senceres amb pell. Reparteix el tomàquet, la meitat de les patates, els alls i la ceba per una safata de forn amb una mica d'oli.
Després d'aquest pas, salpebreu-ho i afegeix-hi farigola i romaní. A continuació, torna a posar una altra capa amb les verdures que falti per posar i aprofita per fer una mica més d'oli per sobre.
Ara només queda tapar-ho tot amb paper d'alumini i enfornar-ho a 180º durant 30 o 40 minuts. A continuació, salpebreja el llobarro i col·loqueu-lo a sobre de la guarnició per enfornar-lo a 190º durant 10 o 12 minuts.
Ja tenim el llobarro fornejat, al qual pots afegir-hi un raig d'oli d'oliva. Ja coneixes els passos per preparar el llobarro sencer al forn amb patates com ho fa Ferran Adrià, ara és el teu torn de tastar-lo!