Fotomuntatge del rostre del xef Ferran Adrià mig somrient de fons i al capdavant una rodona vermella amb el plat de llobarro al forn
SOCIETAT

El secret de Ferran Adrià per preparar el llobarro al forn més tendre per Cap d'Any

T'ensenyem a preparar el llobarro sencer al forn amb patates al més pur estil Ferran Adrià amb què triomfaràs la nit de Cap d'Any

Si no tenies cap recepta pensada per fer la nit de Cap d'Any, estàs de sort. Per a aquestes dates tan assenyalades de l'any, sempre volem lluir-nos i mostrar els nostres millors dots culinaris als convidats.

Per aquest motiu, el xef català Ferran Adrià té la millor recepta per a aquesta data tan important: el llobarro sencer al forn amb patates. Segur que no dubtaràs a col·locar-te el davantal i posar-te davant dels fogons quan sàpigues com fer-la!

Ingredients per preparar la recepta nadalenca de Ferran Adrià

INGREDIENTQUANTITAT
Llobarro2 unitats
Tomàquets madurs2 unitats
Ceba1 unitat
Patates grans2 unitats
All3 dents
Branques de farigola2 branques
Branca de romaní2 branques
Oli d'oliva2 cullerades
SalAl gust
PebreAl gust

La recepta de Ferran Adrià per a la nit de Cap d'Any

Si vols aprendre com preparar el llobarro sencer al forn amb patates al més pur estil Ferran Adrià per a aquesta nit de Cap d'Any, continua llegint, que comencem!

1. Comença netejant el llobarro

Primer de tot, cal començar descamant i netejant el llobarro, treu-li els budells i fes dos talls al llom, però sense tallar l'espina. Es tracta d'un pas que et poden fer a la peixateria, per la qual cosa pots arribar a estalviar-t'ho. Després d'això, encén el forn a 180º perquè es vagi escalfant.

2. Prepara els ingredients

Quan ja tinguis el llobarro preparat, cal deixar llestos els aliments que acompanyaran el plat. Comença per pelar i tallar les patates a rodanxes d'1 cm aproximadament. Talla també la ceba a la juliana.

Quan acabis, fes el mateix amb els tomàquets. Matxaca també les dents d'all senceres amb pell. Reparteix el tomàquet, la meitat de les patates, els alls i la ceba per una safata de forn amb una mica d'oli.

3. Afegeix les espècies

Després d'aquest pas, salpebreu-ho i afegeix-hi farigola i romaní. A continuació, torna a posar una altra capa amb les verdures que falti per posar i aprofita per fer una mica més d'oli per sobre.

4. Forneja el llobarro

Ara només queda tapar-ho tot amb paper d'alumini i enfornar-ho a 180º durant 30 o 40 minuts. A continuació, salpebreja el llobarro i col·loqueu-lo a sobre de la guarnició per enfornar-lo a 190º durant 10 o 12 minuts.

Ja tenim el llobarro fornejat, al qual pots afegir-hi un raig d'oli d'oliva. Ja coneixes els passos per preparar el llobarro sencer al forn amb patates com ho fa Ferran Adrià, ara és el teu torn de tastar-lo!