
La recepta d'Alberto Chicote per preparar les millors mandonguilles amb salsa de tomàquet
Alberto Chicote ha Revelat els ingredients i passos per cuinar aquest plat tan tradicional i consumit al nostre país
Alberto Chicote és un dels xefs més coneguts del nostre país, ja que s'ha convertit en protagonista de diversos programes sobre gastronomia. Però també ho és per la seva cuina, que moltes vegades no dubta a revelar a les seves xarxes socials. N'és una bona mostra que en aquestes ha confessat la millor recepta per preparar unes exquisides mandonguilles amb salsa de tomàquet.
Alberto Chicote ha mostrat com elabora aquest ric plat, que és molt tradicional. Sense oblidar que també és el preferit tant de molts nens com de nombrosos adults.
Ingredients per preparar les mandonguilles amb salsa de tomàquet d'Alberto Chicote
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Vedella magra picada | 1 quilo |
Magre de porc picat | 500 gr |
Panceta picada | 500 gr |
Miga de pa | 80 gr |
Ceba | 1 unitat |
Llet sencera | 200 gr |
Alls | 6 dents |
Guindilla fresca | 1 unitat |
Siracha | 15 grams |
Pastanagues | 2 unitats |
Porro | 1 unitat |
Vi blanc | Un got |
Farina | Al gust |
Llorer | 2 fulles |
Ous | 3 unitats |
Pebre vermell | 1 culleradeta |
Tomàquets | 1,5 quilos |
Oli d'oliva | Diversos raigs |
Farigola | Al gust |
Brandy | 30 gr |
Cebes vermelles | 3 unitats |
Els passos que segueix Alberto Chicote
1. Elaborar les mandonguilles
El primer pas d'aquesta recepta és barrejar la llet i la molla de pa. Després, cal deixar reposar al voltant de 20-25 minuts.
Mentrestant, en una paella s'hi afegeixen un rajolí d'oli, tres alls picats i la ceba, així com el bitxo trossejat. Quan estiguin ben ofegats se'ls llença el julivert picat i es mou tot bé.
Després, cal afegir aquests ingredients a un bol on s'hauran barrejat les diverses classes de carn. A continuació, aboqueu al bol la suma de pa i la llet. Sense oblidar tampoc la siratxa, el brandi i els tres ous.
Es barreja tot bé i amb la massa resultant es fan les mandonguilles. Ara cal passar les boles per farina. El pas següent consisteix a fregir-les.
2. Preparar la salsa
En aquest punt de la recepta és quan cal fer la salsa. Per això, cal picar les cebes vermelles, les pastanagues, tres alls i el porro. Tots aquests ingredients s'han de sofregir en una cassola amb 100 grams d'oli d'oliva.
Quan estiguin llestos se'ls afegeix tant el pebre vermell com un got de vi blanc. Cal deixar-los al foc fins que aquesta beguda alcohòlica es redueixi. Peleu els tomàquets i tritureu-los per afegir-los a la cassola. Aquest recipient s'ha de deixar al foc fins que bulli dos minuts.
3. Cuinar les mandonguilles
Per finalitzar s'afegeixen les mandonguilles a la cassola on hi ha la salsa, juntament amb una mica de farigola i al llorer. Només queda que es deixi a foc suau durant 40 minuts. Temps aquest durant el qual cal moure el citat recipient de tant en tant perquè no s'enganxi la carn.
Tres passos molt senzills per obtenir aquesta exquisida recepta de Chicote , que també ens n'ha fet altres igualment interessants, com la de llagostins en tempura .
Més notícies: