Muntatge amb una taula amb coberteria i decoració nadalenca de fons, la cara del Xef Alberto Chicote i un cercle amb llagostins en tempura
SOCIETAT

La recepta que proposa Alberto Chicote per fer a casa aquest Nadal

Agafa paper i boli i apunta l'original recepta que deixarà els teus convidats bocabadats aquest Nadal

S'acosta Nadal i tots sabem què significa... Toca anar pensant en el menú amb què delectarem els nostres comensals. Si ets dels que els agrada innovar cada any amb propostes noves, aquesta recepta d'Alberto Chicote et semblarà molt interessant.

Chicote sempre guarda un as sota la màniga i, en aquesta ocasió, arriba amb la recepta perfecta amb què sorprendre els teus convidats aquestes festes. El millor de tot? A més de ser molt fàcil de fer, et resultarà molt econòmica.

Es tracta, ni més ni menys, que de llagostins en tempura amb salsa romesco de cacauets. Si només amb el nom ja t'entren ganes de menjar-los, espera a veure el resultat final. Però abans, comencem amb els ingredients.

Ingredients per preparar els llagostins de Chicote

La llista d'ingredients per elaborar aquest deliciós entrant nadalenc no és gaire llarga. Només necessitaràs el següent:

INGREDIENTSQUANTITAT
Llagostins5 per persona
Cacauets750 g
Tomàquets madurs3,2 kg
Pa blanc200 g
Oli d'oliva verge extra1 litre
Carn de pebrot xoricer200 g
Oli d'oliva refinat1,5 litres
Vinagre de Xerès1 dcl
Caps d'all2 unitats (200 g)

Els passos que segueix Chicote per cuinar els llagostins en tempura

1. Pela els llagostins

El primer pas és treure la closca als llagostins. Per evitar que s'encongeixin en fregir-los, pots seguir el truc que utilitza Alberto Chicote: aixafar-los amb una paleta per aixafar la carn.

2. Arrebossa els llagostins

A continuació, els hauràs d'arrebossar. Per això, el xef recomana fer servir els arrebossats de tempura que venen ja preparats al supermercat. És important que la massa estigui ben freda quan banyis els llagostins sencers ella però, sobretot, deixant la cua neta.

El pas següent consisteix a ficar-los en una paella amb oli calent i esperar uns minuts fins que es daurin. Un cop agafin color, els retirem i els deixem sobre un plat amb paper absorbent.

Truc! Per aconseguir el punt de cocció adequat, Chicote aconsella tirar primer unes gotes de la barreja de tempura, per veure quina és la seva reacció. Tot i que, si disposes de termòmetre, la temperatura òptima de l'oli per coure aquests llagostins són uns 170 graus.

3. Enforna els tomàquets, els cacauets i els alls

Ara arriba el torn de la salsa. Per elaborar-la, hauràs de rentar i partir els tomàquets per la meitat (de llarg). A continuació, poseu-los en una safata de forn amb una mica d'oli d'oliva per sobre, a 180 graus fins que estiguin daurats i reserveu-los.

Al mateix temps que fiques els tomàquets al forn, pots aprofitar per torrar els cacauets i els alls. Perquè quedin millor, podeu embolicar els alls en paper d'alumini.

4. Fregeix el pa i els pebrots

Per al següent pas hauràs d'agafar el pa blanc tallat a rodanxes i fregir-lo. Fes-ho a temperatura suau, d'aquesta manera aconseguiràs que xopi i es fregeixi completament. Després fes el mateix amb la carn dels pebrots xoricers fins que hagin deixat anar el seu suc i quedin amb un to més fosc.

5. Tritura la salsa

És el moment de deixar llesta la salsa. Comença triturant els tomàquets, els alls, el pa i els cacauets. A la barreja, tireu-hi una mica de vinagre i, a continuació, afegiu-hi el pebrot xoricer amb l'oli restant que ha quedat després de la cocció.

Deixa que el preparat emulsioni. Per anar acabant, podeu afegir una mica d'oli d'oliva, vinagre i sal al gust. Ja ho tens tot llest per emplatar!

Com a tip, Alberto Chicote recomana mantenir per separat els llagostins i la salsa a l'hora de portar-los a taula. D'aquesta manera, tots els comensals podràs gaudir d'aquest deliciós entrant nadalenc com més els vingui de gust.