Imatge de fons a primer pla de la presentadora Paula Vázquez i una altra imatge d'unes torrades en un plat de fusta

SOCIETAT

Les postres de Quaresma que li encanten a Paula Vázquez i tu també pots fer a casa

Paula Vázquez ha deixat clar que li xifla aquest dolç tradicional, que es prepara de manera senzilla i econòmica

Ja hem entrat a Quaresma i això suposa que el compte enrere per a la Setmana Santa ha començat. Això es palpa en molts detalls, com, per exemple, que en nombroses llars es comencen a cuinar receptes pròpies d'aquesta festivitat. I és que hi ha qui ja ha començat a preparar un dolç que encanta Paula Vázquez: les rostes de Santa Teresa o llesquetes en ou.

Paula Vázquez, parlant del programa Bake Off que ara presenta, ha reconegut que aquest dolç està entre els seus preferits. Per això està encantada amb l'arribada de la Quaresma, ja que us permet menjar-lo a casa vostra, en restaurants i en pastisseries.

Ingredients per fer les llesquetes que agraden a Paula Vázquez

INGREDIENTSQUANTITAT
PaUna barra
Sucre105 grams
Ous4
Oli d'olivaSuficient per fregir les llesques
Llet605 mil·lilitres
CanyellaUna branqueta
Closca de llimonaUn tros
Closca de taronjaUn tros
Canyella en polsAl gust

Els passos que cal seguir

1. Escalfar la llet

Les llesquetes es preparen de manera molt senzilla. El primer que cal fer és abocar en un cassó la llet, al costat de la canyella i les closques dels cítrics, ben rentades. El recipient es posa a foc fort.

Cal esperar que la llet comenci a bullir. En aquell moment, cal colar-la i reservar-la.

2. Preparar el pa

A continuació, es talla la barra de pa a rodanxes, que serà la base de les llesquetes. Després cal passar-les per la llet calenta i, tot seguit, per l'ou.

Imatge de llesques de pa xopes de llet en una safata de vidre
Les llesques s'han de cobrir amb la llet | Youtube: Cocina con Carmen

3. Fregir

Ara s'aboca l'oli en una paella i es posa al foc. Quan l'or líquid esmentat estigui calent, és el moment de fregir-hi el pa.

Quan les llesques es van traient de la paella, es col·loquen sobre paper absorbent. Ja el que queda és tirar-los per sobre el sucre i, si es vol, una mica de canyella en pols.

Imatge d'unes llesques fent-se en una paella amb oli
Les llesques han de quedar torrades | Youtube: Cocina con Carmen

Com veus, ràpida i gens complicada és la preparació d'aquestes llesquetes típiques de Quaresma que agraden tant a la presentadora Paula Vázquez. Per això, pots animar-te a fer-ho de manera casolana, encara que també pots sorprendre la família amb les propostes dolces de Dani García i fins i tot de José Andrés.