Una dona amb ulleres i cabells recollits davant d'un plat d'amanida amb tomàquets cherry, ceba i olives.
SOCIETAT

El plat típic de la cuina catalana que Maria Nicolau t'ensenya a fer en 5 minuts

Descobreix una opció fàcil i deliciosa per als que busquen un plat lleuger i saborós en els seus àpats nadalencs

La cuina catalana té molts plats que ens conquereixen amb el seu sabor i senzillesa. Una d'aquestes delícies és l’esqueixada, una recepta fresca i deliciosa que pots preparar en molt poc temps. Si estàs buscant una recepta fàcil, que et faci quedar com un xef aquestes festes, Maria Nicolau té la solució perfecta per a tu.

Aquest plat de la xef, és típic de la regió catalana, és ideal per a Nadal. Amb uns ingredients frescos i de gran qualitat, et garantim que no necessitaràs més de 5 minuts per tenir-lo llest. Et sorprendrà que fàcil que és fer-ho!

María Nicolau mirant a càmera a Cuina Salvatge de TV3

Ingredients per a una persona

La recepta és senzilla, i els ingredients són fàcils de trobar, fet que la fa encara més atractiva per a qualsevol persona que vulgui provar alguna cosa deliciosa sense complicar-se. Amb ingredients frescos i bàsics, aconseguiràs un plat ple de sabor i representatiu de la cuina catalana. Necessitaràs:

  • 1 tros de bacallà
  • 1 tomàquet
  • Oli d’oliva
  • Pebre al gust
  • Olives negres
  • 1 Ceba
  • 2 o 3 tomàquets cherry

Amb ingredients com el bacallà, un peix ple de sabor i tradició, i els tomàquets frescos, aquest plat et transportarà directament a les taules catalanes. És una combinació perfecta de frescor, salinitat i textura, ideal per gaudir en qualsevol moment del dia. Ara que tens els ingredients, és el moment de començar a preparar aquest plat tan saborós.

Pas a pas de la recepta

Comença per dessalar el bacallà, col·loca’l en un bol amb aigua i canvia l’aigua diverses vegades fins que el bacallà perdi tota la sal. Un cop dessalat, treu-li la pell i desmenuga'l amb les mans en un bol de vidre. Ratlla el tomàquet i cola’l una mica per evitar que deixi massa aigua, a continuació, afegeix-lo al bacallà desmenugat.

Una persona esmicola peix en un bol de vidre amb un acostament a la textura del peix.

Afegeix un raig d’oli d’oliva i pebre, i barreja-ho bé, és important que vagis tastant la barreja per ajustar els sabors al teu gust. Incorpora un mica més d'oli d'oliva i emplata el bacallà amb el tomàquet. Afegeix un toc extra de sabor, incorpora algunes olives negres, ceba tallada en juliana i un parell de tomàquets cherry.

Un plat de salmó cru amb rodanxes de tomàquet cherry, olives negres i tires de ceba sobre un plat blanc.

Finalment, posa una mica més d’oli d’oliva per sobre per afegir un toc final de suavitat i sabor. Ara només has de gaudir d’aquest plat fresc i deliciós de la xef Maria Nicolau. Gràcies a la seva combinació de textures i sabors, et transportarà directament a les taules de la cuina catalana.

➡️ Societat

Més notícies: