El plat que es menja Sonsoles Ónega per Nadal
Sonsoles Ónega ha confessat la recepta que no falta mai a casa seva quan arriben les festes nadalenques
A cada llar sol haver-hi una tradició pel que fa als menús de Nit de Nadal o Nadal. I això és el que passa a casa de Sonsoles Ónega, la famosa presentadora d'Antena 3 i guanyadora del Premi Planeta.
Ella ha reconegut públicament que quan arriben aquestes festes nadalenques, ella i la seva família mengen un plat de marisc. En concret, un de molt deliciós que habitualment prepara la seva mare: cloïsses a la marinera.
Ingredients per a 4 persones
INGREDIENT | QUANTITAT |
Cloïsses | 500 grams |
Julivert | Al gust |
Oli d'oliva | Un rajolí |
Sal | Al gust |
Ceba tendra | 1 |
Tomàquet | 1 |
Farina de blat | 1 cullerada |
All | 1 |
Vi blanc | 150 mil·lilitres |
Els passos següents Sonsoles Ónega
1. Netejar les cloïsses
La mare de Sonsoles Ónega quan cuina aquest plat comença netejant a fons les cloïsses. Per això, les fica en un bol amb sal i aigua perquè surti fora tota la sorra que tenen. Les deixa uns minuts i quan ha vist que han alliberat aquesta terra, les treu del recipient i les passa per aigua freda en un colador.
2. Cuinar la salsa marinera
Tot seguit, arriba el moment de preparar la salsa. Per tant, cal pelar i picar tant la ceba tendra com l'all. Després, es pica també el julivert, alhora que es pela i ratlla el tomàquet.
En una cassola es tira un rajolí d'oli i, tot seguit, aquesta es posa al foc i s'hi tira l'all perquè es dauri. Després, afegiu-hi la ceba tendra i una mica de sal. Quan estigui llesta, es tira el tomàquet i es mou fins que l'aigua s'hagi evaporat.
En aquest moment, s'aboca la farina, que es remourà amb tots els altres ingredients perquè s'hi integri. I, finalment, s'hi incorpora el vi, que es deixa al foc uns tres minuts més, fins que alcohol s'evapori
3. Obrir les cloïsses i acabar el plat
El pas següent és aconseguir que les cloïsses s'obrin. Per aconseguir-ho, en una olla o paella es fa un parell de cullerades d'aigua al costat d'elles, i col·loca una tapa. Posa el recipient al foc i, en pocs minuts, començaran a obrir-se.
Quan ja estiguin obertes, s'afegeixen a la cassola on hi ha la salsa. S'hi incorpora el julivert picat i es remou tot bé perquè les cloïsses s'impregnin adequadament. D'aquesta manera tan senzilla, s'aconsegueix cuinar el plat que a casa de la presentadora d'Antena 3 mai no falta Nadal.
Més notícies: