Pepe Rodríguez té la recepta de la sopa més original per a aquestes festes
Aquest Nadal segur que triomfes amb el plat més especial de Pepe Rodríguez per a aquestes festes, la sopa al quart d'hora
S'acosta Nadal i segur que ja tens alguna idea pensada sobre els plats amb què vols sorprendre amics i familiars en aquestes dates tan especials.
I si no és el cas, no et preocupis, perquè amb el plat estrella de Pepe Rodríguez triomfaràs com ningú. El jurat de 'Masterchef' ens porta una de les millors receptes, la sopa al quart d'hora. Continua llegint per saber com preparar el millor menú aquest Nadal!
Ingredients per preparar la sopa estrella de Pepe Rodríguez
INGREDIENT | QUANTITAT |
Xirles | 1 kg |
Gamba arrossera | 1 kg |
All | 2 dents |
Vi blanc | 100 g |
Oli d'oliva | Al gust |
Fulles d'espinacs | 500 g |
Farina | 100 g |
Trisol | 60 g |
Ous | 3 unitats |
Llet | 120 g |
Oli de gira-sol | 650 ml |
Gamba vermella | 2 unitats |
Llagostí | 2 unitats |
Pastes Wanton | 2 unitats |
Salsa anglesa | 50 g |
Lima | 1 unitat |
Cibulet fresc | 10 g |
Calamar | 1 unitat |
Sal | Al gust |
Llobarro | 1 unitat |
Ceba tendra | 1 unitat |
Porro | 1 unitat |
Percebes | 4 unitats |
Els passos que segueix Pepe Rodríguez
1. Pica l'all
Per començar la recepta comença preparant la sopa. Per això primer cal picar l'all i fer-lo ballar a la paella amb una mica d'oli d'oliva.
2. Afegeix-hi les xirles i les gambes
El pas següent ja és afegir els dos ingredients principals per preparar aquesta sopa: les xirles i les gambes arrosseres. Sofregiu-les bé després d'afegir-les a la paella.
3. Afegeix el vi blanc
Finalment, cal afegir el vi blanc i esperem que redueixi. Després, afegim aigua fins a cobrir i tornem a deixar reduir. Posteriorment, cal colar i reservar.
4. Prepara el suc d'espinacs
Per fer el suc verd d'espinacs, cal escaldar les fulles d'espinacs, i posteriorment refredar-les amb aigua i gel. Després, escorre-les i tritura-les fi per fer una crema verda. Quan acabis, reserva-ho.
5. Segueix amb la massa de fregit
Per elaborar la massa de fregit agafa la farina, el trissol, 2 ous i la llet. Un cop tinguis tots els ingredients damunt la taula, cal triturar-los. Afegeix 300 ml d'oli de gira-sol en una paella per, més tard, fregir els ingredients assenyalats en els passos següents.
6. Pela les gambes
Seguim amb la gamba vermella. El primer pas que cal fer per preparar-les és pelar-les. Després, salteja-les breument i reserva-les.
7. Arrebossa els caps amb farina
No obstant això, no rebutgis encara les restes de la gamba i neteja els caps. Després d'això, arrebossa-les amb la massa de fregit i fregeix-les. Quan acabis, reserva-ho.
8. Pela i amaneix el llagostí
Arribem al llagostí. Primer, cal pelar-lo i netejar la cua. Quan ho hagis fet, fes un tàrtar amanit amb la salsa anglesa, amb ratlladura de llima i el cibulet.
9. Cou i omple la pasta
Després d'aquest pas, omple la pasta després de coure-la amb el tàrtar de llagostí i enrotlla'l. Quan acabis, reserva-ho.
10. Neteja i omple el calamar
Neteja el calamar, el qual cal que sigui una mica gran, i fes un quadrat de 6x6 cm. Després de fer-ho, congela-ho. Passats uns minuts, fes una làmina fina d'allioli i omple el calamar.
Per a l'allioli, necessitaràs un ou, una dent d'all i 350 ml d'oli de gira-sol. Barreja els tres ingredients i tritura'ls fins a aconseguir la textura desitjada.
11. Neteja el llobarro
Per cuinar el llobarro, que ha de ser de més d'un quilo, primer cal netejar-lo. Treu un llom i submergeix-lo en sal durant set minuts. Després d'aquest pas, neteja la sal, talla un tros del llobarro i el bufeteges. Quan acabis, reserva'l.
12. Cou els percebes
Per anar acabant, cou els percebes i pela'ls.
13. Hora de servir!
Ja és hora d'emplatar la sopa al quart d'hora. Per fer-ho, posa tots els elements de forma harmònica a un plat soper i afegeix el brou de la sopa.
Finalment, pica la ceba tendra i el porro, i disposa'ls per sobre del plat. I ja està, ja has dut a terme el plat estrella de Pepe Rodríguez per a aquestes festes. Segur que així sorprens a tots els teus convidats aquest Nadal!
Més notícies: