Muntatge amb diversos plats de menjar de fons i les cares d'Alberto Chicote i Roberto Leal
SOCIETAT

El plat que va encantar Alberto Chicote i Roberto Leal: ideal per quan fa fred

Chicote i Leal van caure enlluernats davant d'un plat de llegums per llepar-se els dits i gens complicat d'elaborar

A qualsevol que li agrada cuinar segur que coneix Alberto Chicote, que és un dels xefs més famosos del nostre país. Un xef que utilitza la televisió per donar consells sobre gastronomia, entre moltes altres coses. Però, de vegades, és a ell a qui expliquen trucs de cuina i fins i tot receptes.

Precisament això últim és el que li va passar al programa Fora del mapa, en què va viatjar amb Roberto Leal fins a La Granja de Sant Ildefons. Una localitat on van visitar el restaurant Reina XIV, d'Ana, que els va ensenyar a preparar un plat que els va encantar: mongetes de la Granja.

Ingredients per a 4 persones

INGREDIENTQUANTITAT
Mongetes de La Granja500 grams
Ceba2 unitats
Alls3 unitats
Oli d'olivaChorrito
Xoriço1 unitat
Pebre vermell dolç1 cullerada
Farina2 cullerades

Els passos que segueixen Chicote i Leal

1. Les mongetes en remull

El primer que Alberto Chicote i Roberto Leal faran si preparen aquest plat, perquè així els ho va ensenyar la propietària del restaurant, és posar els llegums en remull en una cassola. En concret, es recomana tenir-les durant tota la nit perquè s'hidratin adequadament.

Alberto Chicote i Roberto Leal a la cuina d'un restaurant amb la cuinera que els ensenya a preparar les mongetes amb xoriço
Segueix els passos per preparar els jueus de La Granja | La Sexta

2. Els llegums al foc

A continuació, passades les hores, la cassola amb les mongetes es posa al foc, afegint-se també els alls pelats, les cebes a trossos grans i un rajolí d'oli d'oliva. Per descomptat, també el xoriço en diversos trossos.

El pas següent és que les mongetes i els altres ingredients arribin al punt de cocció i es mantinguin en ell durant unes tres hores.

3. Preparar un refregit per donar sabor

Mentre que la cassola segueix al foc, es prepara un refregit. Per fer-ho, cal afegir en una paella tant la farina com una mica d'oli d'oliva. Quan aquesta hagi perdut el gust de cru, s'hi afegeix el pebre vermell.

Un cassó de ceràmica amb mongetes amb xoriço i un altre cassó més petit amb quatre bitxos verds
Aquest és l'emplatat de la recepta que enamora Alberto Chicote i Roberto Leal | La Sexta

Es remou tot bé i quan estigui llest, es tira amb les mongetes. I quedarà esperar que es compleixi la resta de les tres hores esmentades que han d'estar coent.

D'aquesta manera, es tindrà a punt una recepta boníssima i tradicional, que és un autèntic plaer per a qualsevol paladar, com també ho és, per exemple, el besuc al forn. Si es vol afegir més de carn, es pot optar per, juntament amb el xoriço, aportar trossos de cansalada i fins i tot botifarra.