Els millors torrons tou i dur que es venen a supermercats segons l'OCU
SOCIETAT

L'OCU té clar quin és el millor torró del mercat: és a Mercadona i Lidl

Molts dels torrons de marca blanca tenen les grans empreses torroneres del nostre país com a fabricants

En un moment en què vivim envoltats d'aliments nadalencs, està bé trobar una guia per saber quins són els millors. Són tantes les opcions on escollir que de vegades sembla impossible escollir nosaltres mateixos. Per això tenim l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) que ha llançat un nou estudi sobre aquest tema.

Com que el món dels torrons ara mateix és pràcticament inabastable, s'han centrat en els més tradicionals. Concretament, han analitzat diferents marques de torrons dur i tou. També en part això té la seva explicació que, per moltes novetats que surtin a la venda, són uns fixos de les taules per Nadal.

Per fer aquest estudi, l'OCU ha analitzat un total de 45 torrons. Encara que vegis moltes marques a l'hora de donar una ullada a la llista, gairebé tot és el mateix. És a dir, les grans marques es troben després de la producció dels torrons de les cadenes de supermercats que els venen sota la marca blanca.

Aquests són els millors torrons del mercat

Començarem a conèixer quins són els millors torrons tous del mercat d'entre els 25 analitzats. En un 60%, encara que hagin de portar ingredients naturals, s'han trobat substituts barats de la mel i el sucre. Això ha passat fins i tot als 16 que compten amb l'etiqueta d'Indicació Geogràfica Protegida Torró de Xixona.

El torró blanc més destacat del mercat és l'Antiu Xixona Qualitat Suprema Etiqueta Transparent, amb el 70% d'ametlla. En segon lloc, hi ha 'Delaviuda Torró Blanc Qualitat Suprema'. Al tercer lloc del podi trobem el 'Dor Torró Blanc Qualitat Suprema', que es ven a Lidl.

En el cas dels durs, les marques blanques són les que més destaquen, amb Lidl al capdavant amb 'Dor Torró Dur Qualitat Suprema'. El segueix a continuació el grup Eroski amb 'Eroski Seleqtia Torró d'Alacant IGP Qualitat Suprema'. L'Antiu Xixona Torró Dur Alacant IGP Qualitat Suprema ocupa el tercer lloc.

Antiu Xixona, Delaviuda, Eroski i Lidl tenen els millors torrons durs i blancs del mercat
Antiu Xixona, Delaviuda, Eroski i Lidl tenen els millors torrons durs i blancs del mercat | Istock

Qui elabora els torrons de les marques blanques?

Com us hem avançat, les grans marques de torrons també es troben darrere de les marques blanques. Entre elles es reparteixen les grans cadenes de supermercats que són presents al nostre país. Lidl, Mercadona, Carrefour, Alcampo, Dia o El Corte Inglés en són algunes.

Al llistat, apareix força vegades la marca Antiu Xixona. Aquesta, a més de la seva pròpia producció, també s'encarrega d'elaborar els torrons que es venen a Mercadona. Per la seva banda, Lacasa és qui està darrere dels dolços que té Carrefour.

Els alemanys Lidl i Aldi comparteixen com a fabricant de torrons a Delaviuda. En el cas de Lidl ho fa amb el nom Dor, mentre que a Aldi la marca blanca és Flor de Nadal. José Garrigós és qui elabora per a Alcampo i el grup Alteza.

L'empresa Almendra i Miel SA és qui s'encarrega dels torrons El Lobo i 1880. Però en la seva producció també té temps per fabricar Dia i El Corte Inglés els seus. Per acabar, la marca Picó és qui elabora els torrons que pots comprar tant a Consum com a Family Cash.

Les empreses que elaboren els torrons de marca blanca

EMPRESAMARCA BLANCA
Antiu XixonaMercadona
LacasaCarrefour
José GarrigósAlcampo 
DelaviudaLidl i Aldi
Ametlla i Mel SA (El Llop i 1880)Dia i El Corte Inglés
PicóConsum