Fotomuntatge d´una noia contenta presentant el torró de Noguera Pastissers
SOCIETAT

Perfecte per Nadal: El millor torró de crema cremada d'Espanya

Noguera Pastissers ha guanyat aquest dijous 30 de novembre el premi al millor torró artesà de crema cremada de l'Estat.

Ja arriba Nadal. Una de les dates més esperades per molts. I amb ella, arriben les reunions familiars, els regals i, sobretot, el dinar. Si hi ha una cosa segura per Nadal és que ens afartarem de menjar. I el que no hi pot faltar són els dolços nadalencs.

I és que sens dubte el torró és possiblement un dels dolços més clàssics, tradicionals i populars d'aquestes festes. El millor de tot és que els podem trobar amb varietats de tota mena. Tot i que sovint, les receptes clàssiques són les que més triomfen.

El millor torró de rovell d'Espanya

La pastisseria Noguera Pastissers de Girona ha aconseguit aquest dijous 30 de novembre un gran premi. De la mà d'Arcadi Rafael Ossa, ha obtingut el premi al millor torró artesà de crema cremada de l'Estat.

Es tracta de la segona edició del concurs. Organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. Al concurs s'han presentat 40 participants. Així, cadascun dels concursants han entregat al jurat quatre taules de torró artesà de crema cremada.

Finalment, el gran premi se l'ha endut la pastisseria Noguera de Girona. A la primera edició, celebrada el 2022, va guanyar La Colmena de Barcelona. I segons hem pogut veure a la seva pàgina web , el preu del torró oscil·la entre els 13,90 euros i els 22,5 euros.

El guanyador

Noguera Pastissers és una empresa creada per la família Noguera Bosch. Elabora els seus productes de manera artesana des del 1982.

Utilitzen les millors farines de proximitat: la farina de Girona, la de tramuntana i la de molí de pedra. També s'han compromès a reduir la quantitat de sucres i mantegues als seus productes sense renunciar mai al sabor.

En la seva elaboració, fan servir productes de proximitat, com ara: nous de Vilobí, avellanes de Brunyola i fruites de la nostra comarca, així com llet fresca ecològica de la Granja Selvatana de Campllong.

També tenen tota mena de brioixeria, com: croissants de mantega a l'estil francès, els bescuits, els bunyols i un sense fi de coques.
A més d'elaborar les seves especialitats úniques: els Tosquigets, els Crics, els Silvans, els Vall·llemins i la coca de Brunyola.