Muntatge amb una imatge de fons de diversos cachopos de Mercadona i una altra imatge d'un ja fet
SOCIETAT

Mercadona fracassa en intentar copiar un conegut plat de la gastronomia asturiana

Encara que segueixin la recepta pel que fa als ingredients, no s'utilitzen correctament

El cachopu és un dels plats més coneguts de la gastronomia asturiana. Qui no coneix aquests filets de vedella farcits i arrebossats? La recepta més tradicional diu que a l'interior porta pernil serrà i formatge, però les reinterpretacions que hi ha són infinites.

Fa temps que aquest plat ha traspassat les fronteres d'Astúries per arribar, fins i tot a Catalunya. A més, Mercadona acaba de posar a la venda el seu propi cachopu. Destaca a la nevera de les carns com a novetat i ràpidament ho he portat a casa per poder-lo tastar.

En una primera ullada, tots els envasos contenen dues unitats que es podrien considerar de ració. El millor és que tens per escollir diferents mides depenent del que cadascú mengi. En el meu cas, vaig pagar 7,69 euros per un pes de 0,482 kg i va ser suficient per menjar dues persones.

Els cachopus de Mercadona queden perfectes a la fregidora d'aire

Fa temps que a casa meva fregir amb oli ha passat a millor vida des que va aparèixer la fregidora d'aire. I amb el cachopu va ser menys, sobretot per intentar fer-ho el més saludable possible.

Aquesta novetat de Mercadona és un dinar de dieta, ja que a banda dels filets de vedella, té pernil, formatge i una gruixuda capa d'arrebossat. A més, si ets celíac no pateixis, ja que a l'embolcall posa que no conté gluten.

Per fer-los vaig posar els dos cachopus utilitzant una reixeta a la meva fregidora i sí que és veritat que els vaig posar dues polvoritzacions d'oli perquè es cuinessin millor.

Cachopo de Mercadona dins d'una fregidora d'aire
Es pot fer tant fregit com a fregidora d'aire | e-noticies.cat

Després d'aquest pas me'n vaig oblidar durant 12 minuts que és el temps que es triguen a fer a una temperatura de 180 ºC. Si ets de les persones a qui no els agrada la carn poc feta, amb posar-ho un parell de minuts més n'hi ha prou per tenir la carn perfecta.

Ja els tindríem llestos per menjar, sense necessitat d'afegir-hi res més. Evidentment, sempre es poden acompanyar amb pebrots o patates fregides. Tot depèn de la gana que tinguem, però en el meu cas no vaig trobar a faltar res, Mercadona posa en aquests envasos una bona quantitat de menjar.

Massa arrebossat i poca sal

Ara toca el que és important, provar-ho. Quan t'he parlat que no és una opció del tot saludable a causa del seu arrebossat, ja t'he avançat que aquest era força gruixut. Com pots veure a la foto, fins i tot se separa del filet, quan el normal és que no sigui així.

A favor seu, puc dir que, si t'agrada ben cruixent, no tindràs cap problema. Això sí, tanta capa d'arrebossat fa que el sabor del que porta a l'interior quedi en un segon pla. A més, aquest peca d'estar una mica insípid, una cosa que no pot arreglar i ni el salat del formatge ni del pernil.

Un cachopo de Mercadona cuinat i tallat per la meitat
Un cop fet, el cachopo té molt bona pinta, però no arriba a ser com els originals | e-noticies.cat

Pel que fa al farciment, sí que és veritat que el filet està bo, però el formatge passa una mica inadvertit. El pernil és present a mitges, ja que hi ha parts en què no n'hi havia. Això sí, en les que era present, es notava, ja que el gruix del cachopu augmentava considerablement.

Lluny del que s'espera d'un autèntic cachopu

No sé si és per ser del nord i estar més acostumada a la recepta tradicional, que no em va acabar de convèncer. A la teoria sí que es pot considerar un cachopu, ja que té els ingredients que inclou la recepta tradicional. Però pel que fa al sabor no està gaire aconseguit.

La ja esmentada capa d'arrebossat impedeix que el seu sabor ens recordi els que podem menjar en una sidreria asturiana. En aquestes, l'arrebossat és molt més fi, a més de tenir un formatge de qualitat amb un sabor que sigui notable. Per descomptat que la quantitat de pernil és superior.

L'arrebossat em recorda la resta de preparats que té Mercadona a la secció de carnisseria. Tots són estil cruixent, però això no vol dir que en tots els casos valgui. En aquest en concret, és un dels causants del suspens que dono a la cadena.