Aquests són els passos que segueix Alberto Chicote per preparar bacallà amb tomàquet
Alberto Chicote ensenya a preparar un dels plats més tradicionals i exquisits de la nostra gastronomia
Alberto Chicote és un xef famós del nostre país, que ha vist saltar la seva popularitat en participar en diferents programes de televisió. En aquests dona a conèixer secrets i receptes, però també al canal que té a YouTube. Precisament en ell ha revelat com fer un bacallà amb tomàquet exquisit
BACALAO CON TOMATE RECETA DE MAMÁ | ALBERTO CHICOTE
Alberto Chicote, en companyia de la seva mare, ha preparat aquest plat que ja pots cuinar tu també. Et portarà poc temps i amb ell aconseguiràs deixar bocabadada tota la teva família.
Ingredients per fer el bacallà amb tomàquet d'Alberto Chicote
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Bacallà dessalat | 1 unitat |
Tomàquets madurs | 5 o 6 unitats |
Pebrot verd | 1 unitat |
Pebre vermell | 2 culleradetes |
Alls | 6 dents |
Ceba | 1 unitat |
Sal | Al gust |
Oli d'oliva | Al gust |
Farina | Al gust |
Els passos que segueix Alberto Chicote
1. Preparar les verdures
Per preparar aquesta recepta d'Alberto Chicote, el primer que cal fer és cuinar les verdures. La manera de fer-ho és fer un rajolí d'oli en una cassola i afegir, tot seguit, els alls pelats i picats. Cal fregir-los a foc mitjà.
En el moment que estiguin llestos, s'hi afegeixen el pebrot i la ceba, ben picats. Cal pujar el foc perquè es daurin bé.
2. Elaborar la salsa de tomàquet
Ara cal tirar els tomàquets, sense pelar i trossejats, a la batedora per triturar-los. Es reserven. Després, en un got amb una mica d'aigua, s'hi afegeixen les dues culleradetes de pebre vermell i es barreja bé, així s'evitarà que l'espècia s'enganxi.
Quan estigui llest, s'afegeix a la cassola on hi ha les verdures i, després, s'incorpora el tomàquet triturat i una mica de sal. S'ha de barrejar tot molt bé i deixa-ho al foc perquè cogui durant uns 20 minuts, aproximadament.
3. Cuinar el bacallà
El pas següent d'aquesta recepta suposa que cal passar el bacallà trossejat per farina. I, a continuació, s'ha de fregir en una paella amb oli. A mesura que es van traient les peces, es van col·locant en una safata amb paper de cuina, perquè deixin anar el greix.
Per acabar, s'afegeix el peix a la cassola on hi ha la salsa de tomàquet. Cal deixar que bulli tot junt durant uns minuts.
I ja està, només queda emplatar el bacallà en una font amb la corresponent salsa. Així, estarà a punt per degustar-se aquesta exquisida recepta de Chicote, que també ha revelat com prepara els llagostins en tempura.
Més notícies: