Muntatge amb una taula plena d'aliments i una noia amb els ulls tancats i una forquilla a la mà

SOCIETAT

El sopar més saludable, complet i nutritiu que et proposo com a nutricionista

Quan volem aconseguir canvis corporals, no hem de seguir el típic menjar de dieta i podem gaudir de tot

En aquest país és molt comú anar a un bar o restaurant de tapes amb la teva parella, família, amistats… Pràcticament amb qui sigui. Ens encanta tastar diferents plats en un sopar, picar d'aquí i d'allà.

Una tapa que acostuma a ser molt recurrent, i que fins i tot hi ha qui es demana un plat per no compartir, són els ous estrellats. Podem trobar múltiples varietats: amb pernil, amb gules, amb foie, amb xistorra, amb xoriço…

La veritat és que t'he de dir que soc força fan d'aquest plat. M'encanta el suc del rovell amb les patates cruixents i els tocs de pernil, que és l'opció que més m'agrada.

Amb això, un dia que vaig sortir a sopar fora i els vaig demanar, vaig pensar que els ho havia de proposar als meus pacients perquè el gaudissin tant com jo. Ara bé, el meu suggeriment com a nutricionista, n'és una versió saludable.

La meva proposta d'ous estrellats saludables com a nutricionista

El cert és que la llista d'ingredients és més que fàcil, però per si algú es perd, aquí la tens:

  • Ous
  • Patates
  • Pernil salat amb mínim 85% de carn

Veiem que el plat conté proteïna de qualitat, tant pels ous, que contenen proteïnes d'alt valor biològic com pel pernil salat. Ara sí, no ens serveix un pernil qualsevol, ni amb el paquet d'1 euro del supermercat.

Llegeix bé els ingredients i comprova que majoritàriament porta carn. Si no, si et vols assegurar, ves al carnisser de confiança i preguntar-ho allà mateix.

Aquest plat també conté carbohidrats que ens aporten les patates, però em manca un detallet. Sí, hi falta la verdura. És tan senzill com completar-ho amb una amanida o una crema de verdures i tindrem el sopar perfecte.

Com fer els ous estrellats saludables?

Doncs bé, aquí és on afegeixo un petit canvi a la típica recepta d'ous estrellats, però el resultat continua sent immillorable. Com suposaràs, els ous típics venen fregits, i això és una cosa que hem d'evitar.

Per això, et proposo que tallis les patates més o menys de la mateixa mida, i les facis al forn o, molt millor encara, a la fregidora d'aire. D'aquesta manera, tindràs unes patates cruixents però estalviant-te el procés de fregit.

Finalment, amb els ous passa una cosa semblant. La recepta clàssica consta d'ous ferrats, però això també ho evitarem. En substitució, posarem una goteta d'oli en una paella antiadherent i hi cuinarem l'ou.

Queda molt semblant a un ou ferrat, però sense tot el greix. Així doncs, ja veus que pots incorporar aquesta recepta a la teva dieta setmanal sense cap problema.

➡️ Societat

Més notícies: