Muntatge de fotos d´un recipient amb oli d´oliva i, de fons, una bandera catalana
SOCIETAT

Un oli català es posiciona entre els millors del món

Així ho ha determinat el rànquing de La Guia Evooleum

La Guia Evooleum, la més influent al seu sector, ha publicat el seu rànquing dels millors olis d'oliva verge extra (AOVE) del món. Per primera vegada en vuit edicions, el premi no l'ha rebut un producte espanyol ni italià, sinó que se l'ha emportat un oli sud-africà.

Tot i això, l'AOVE català del Mas Montseny Premium Coratina (Tarragona) s'ha colat en cinquena posició.

Millors olis del món: entre ells un català

L'oli d'oliva verge extra sud-africà De Rustica Estate Collection Coratina ha estat escollit com el millor oli d'oliva verge extra. La marca sud-africana ha arribat a assolir 97 punts sobre els 100 possibles i ha aconseguit el guardó de la Guia Evooleum.

El segon i tercer lloc l'han ocupat les marques espanyoles Campos de Biatia La Dama Íbera Edición Limitada (Jaén) i Al Alma del Olivo Hojiblanca Ecológico (Toledo), respectivament. Els dos olis han obtingut una puntuació de 96 punts.

imatge de llibre sobre oli

Fora del podi trobem la firma italiana Don Gioacchino (96 punts), seguit de l'oli català Mas Montseny Premium Coratina (Tarragona).

I tancant el ‘top 10’: Supremo Royal (Jaén), Monini Monocultivar Coratina Bio (Perugia), Azeite Sabia Blend De Terroir (Sao Paulo), Cassetta DOP Terra Di Bari Castel Del Monte (Bari) i Pagos de Toral Seleccion Gourmet (Jaén).

D'aquesta manera, als millors 100 figuren un total de 61 verges extra espanyols, dels quals 45 són andalusos (27 de Jaén). La resta d'olis de la llista provenen d'Itàlia, Portugal, Croàcia, Grècia, Brasil, Xina, Israel, el Marroc, Sud-àfrica, Turquia i Tunísia.

Ampolla d´oli d´oliva amb una foto destacada a la dreta d´una cullera amb una oliva i oli d´oliva

Un oli català que ha triomfat més d'una vegada

L'oli català Mas Montseny Premium Coratina ha quedat al cinquè lloc. El fabrica Molí d'Oli Mas Montseny, situat a la localitat del Morell (Tarragona).

Es tracta d'un AOVE exquisit gràcies al seu sabor potent i agradable. També rep el nom de “Il Porfuomo” per la seva complexitat aromàtica i un sabor afruitat. Al consumir-lo, s'aprecien lleugers tocs de ruca, carxofa, ametller, nou i herbes aromàtiques com la farigola i la sàlvia.

Ampolles d'oli d'oliva verge extra

Es pot trobar a la pàgina web de la casa catalana Mas Montseny i té un preu de 20 euros l'ampolla de 500 mil·lilitres.

A més d'entrar en aquesta llista, ha guanyat nombrosos premis, com ara el de millor oli afruitat de la Fira de l'Oli Garrigues.

➡️ Societat

Més notícies: