Muntatge d´una joguina de muntar peces i una rodona amb les mans d´un nadó i els seus pares
SOCIETAT

L'OCU comparteix la guia de joguines per regalar aquest Nadal segons l'edat

L'OCU ha donat els millors consells de cara a dates assenyalades d'aquestes festes, com el Pare Noel i els Reis Mags

Estem ja en plena voràgine de preparatius per Nadal, que és especialment important per als més petits de casa. Ho és, entre altres coses, perquè reben regals de figures com el Pare Noel i els Reis Mags. I, precisament, parlant de regals, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha decidit donar una sèrie de consells rellevants sobre això.

En concret, l'OCU ha desvetllat els més apropiats per a cada menor segons la seva edat. D'aquesta manera, qualsevol que segueixi les recomanacions encertarà plenament a l'hora d'escollir-los.

L'OCU indica quines són les millors joguines segons els anys dels petits

L'OCU pretén fer que gaudim d'un Nadal més segur i tranquil. Per aquest motiu, els últims dies ha revelat des de quin és el millor torró fins a trucs amb la loteria. Però és que, a més, ara ens ajuda a saber quins són els regals nadalencs apropiats per als menors de casa, segons la seva edat.

1. Regals per a nadons

Per exemple, ha indicat que els nadons necessiten que se'ls estimuli en diverses àrees, com ara l'equilibri i la coordinació. Això significa que se'ls pot sorprendre amb catifes interactives i llibres tous.

2. Regals per a nens menors de 2 anys

De la mateixa manera, segons l'Organització de Consumidors i Usuaris, als nens de fins a dos anys, també se'ls ha de regalar objectes que incentivin precisament aquesta coordinació manual. Per tant, són bones opcions les joguines que consisteixen a encaixar peces, com els cubs apilables. I és que, com indica la publicació Criar amb sentit comú, els ajuda a més a adquirir conceptes com el volum, la mida i les formes.

3. Regals per a nens de 2 i 3 anys

Quan els menors tenen entre dos i tres anys, se'ls han de fer regals que els permetin descobrir el món on viuen. Per això, res millor que oferir trencaclosques, instruments musicals per jugar, jocs de fusta i fins i tot pilotes.

4. Regals per a nens de 3 i 4 anys

L'OCU, així mateix, ha indicat que la millor joguina per als petits d'entre tres a quatre anys és aquella que els permeti familiaritzar-se amb els colors, les lletres i els números. Per això un bon present nadalenc pot ser un llibre per pintar, encara que també un dòmino o jocs de peces.

5. Regals per a nens de 4 i 5 anys

Quan es tracta de nens i nenes entre quatre i cinc anys, la cosa canvia. En aquest cas, segons l'esmentada organització, cal regalar-los el que els serveixi per comportar-se imaginàriament com a adults. Per tant, són estupendes alternatives que el Pare Noel o els Reis Mags els portin botigues en miniatures, cuines i fins i tot ninots.

6. Regals per a nens d'entre 5 i 7 anys

A més de tot l'indicat, l'OCU també ha aconsellat què regalar als petits d'entre cinc a set anys. A aquests, que han de començar a socialitzar-se correctament i fins i tot a acceptar les normes, se'ls pot regalar diverses coses. Entre aquestes, puzles, jocs de màgia i fins i tot llibres d'acord amb la seva edat.

7. Regals per a nens entre 7 i 10 anys

Quan es parla de menors entre set a deu anys, la situació canvia. Sí, perquè en fomentin la creativitat i la responsabilitat, així com la seva raó, cal sorprendre'ls per Nadal amb opcions diferents. En efecte, se'ls pot donar des de jocs de taula fins a joguines electròniques, encara que també és un encert un senzill patinet.

8. Regals per a nens de més de 10 anys

L'OCU, quan són nens i nenes amb més de deu anys, admet que el ventall de possibilitats s'amplia. I és que ja tenen més clar què els agrada, com ara l'esport, la pintura, la música i fins i tot la lectura. Partint-ne, són bones opcions des d'aquarel·les fins a una pilota, passant per un llibre, un joc científic i fins i tot un joc de taula.

D'aquesta manera, ha donat les claus perquè les Majestats d'Orient i el Pare Noel encertin de ple amb els seus regals aquest any. Seguint-les no cometran cap error i els nens quedaran encantats.