Muntatge amb una persona amb un carro al passadís d'un supermercat i un cercle amb peix fresc al taulell d'una peixateria

SOCIETAT

L'OCU avisa del millor supermercat per comprar peix el 2024

El peix és l'aliment de gran consum més recomanat pels experts per a la nostra salut

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha realitzat un estudi per avaluar la qualitat del peix als supermercats. Per això, ha avaluat més de 4.000 usuaris i 38 cadenes de supermercats.

Amb els resultats d'aquest estudi de l'OCU, els supermercats més ben valorats queden lluny de ser dels més coneguts. I, de la mateixa manera, alguns dels que apareixen en pitjor posició a la venda de peix podrien sorprendre't.

L'estudi de l'OCU ens diu com i on comprar el millor peix

El recent estudi realitzat per l'OCU sobre la venda de peix fresc ens informa sobre el millor i el pitjor supermercat on consumir-los. Però també ens comparteix altres dades interessants.

Per exemple, ens diu que per comprar peix de qualitat, hem de tenir en compte diversos trucs. Com ara que el peix brilli per si mateix i no perquè els empleats estiguin constantment ruixant-lo amb aigua.

Que el peix estigui col·locat sobre gel i inclinadament, és un altre indicador sobre la cura de l'establiment amb el producte. Així com que el gènere no es presenti amuntegat sinó amb una mica d'aire entre les peces.

L'OCU ens dona també consells per identificar el peix més fresc, com ara la importància de la intensitat del vermell de les ganyes. O la tensió i el tancament complet del budell.

Ja sabem on es troba el millor i el pitjor peix fresc

A més d'aquests trucs, l'OCU també ha volgut analitzar els hàbits dels consumidors. Als mateixos que ha preguntat pels seus establiments preferits per comprar peix fresc.

Curiosament, el preferit dels consumidors, amb diferència, ha estat d'origen de la regió de tradició més pesquera. Gadis, el supermercat que neix a Galícia.

Pel que fa a la confiança dels consumidors, a aquest el segueix Hipercor, probablement pel seu prestigi. Una fama que podria coincidir amb la seva qualitat, o no.

Pel que fa al supermercat que es presenta com el millor en què adquirir peix trobem, en primer lloc, Costco. Tot i la poca presència a Espanya, és el preferit dels consumidors segons els resultats de l'estudi de l'OCU.

Porta exterior de supermercat Costco

Tot seguit, per ordre de qualitat, tenim la cadena catalana Esclat. Un supermercat del qual, de moment, només se'n pot gaudir a Catalunya.

D'altra banda, ens trobem amb grans marques, com ara Aldi, Lidl i Covirán, quant a les cadenes de supermercat pitjor valorades a la venda de peix per l'OCU.

Les anàlisis que fa l'OCU sobre la qualitat del peix, en aquest cas, i dels establiments, no només ajuda els consumidors. També recolza a les mateixes empreses impulsant la seva qualitat des de la seva competència.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: