Logo de l'OCU en cercle vermell a la dreta sobre fons en què apareix senyora amb pantalons de ratlles i pol blaus abocada a un taulell de peix fresc
SOCIETAT

L'OCU comparteix el truc per comprar sempre peix de qualitat

L'OCU ens ensenya com reconèixer una bona peixateria i el millor peix perquè no perdem ni un cèntim

El peix és un dels aliments bàsics a la piràmide alimentària. Amb ell, hem de comptar irremeiablement si volem mantenir-nos sans i forts.

Per això l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha comunicat recentment les claus per fer-ho com cal. En forma d'una sèrie de recomanacions que ens indiquen què cal tenir en compte a l'hora de comprar peix.

L'OCU ens revela les claus per comprar peix millor que ningú

Així és com ens ho van ensenyar des de petits. Quan se'ns va quedar gravat a foc el fet que menjar peix era una obligació per créixer i si volíem rendir al màxim a les nostres tasques escolars.

El peix és una font de proteïnes i aminoàcids que ens nodreix i ens manté sans i forts. Per això és important incloure'l a la base de la nostra dieta setmanal.

I comptar amb ell és una cosa per la qual ens hauríem de considerar uns afortunats. Ja que la dieta mediterrània és una de les dietes del món en què el peix cobra més protagonisme.

Tot i això, sembla que el seu consum continua caient en els últims anys. Potser per l'augment de menjar ultraprocessat o, també, per la pujada dels preus en general.

Per això tots aquests consells que l'OCU ens proposa són or pur. Perquè ens ajudaran a seguir menjant adequadament i, a més, sabent comprar sense passar-nos ni equivocar-nos.

Com saber que estem comprant un bon peix, segons l'OCU

Per començar, segons detalla l'OCU, ens hem de fixar en com treballa la peixateria en qüestió. Elements com que el peix estigui col·locat entre gels i que les caixes estiguin inclinades permetent que el líquid caigui.

Encara que penséssim que el peix es presentava sense amuntegar i en aquesta disposició cap al públic per pur màrqueting, res més lluny de la realitat. Es tracta de tècniques sanitàries clau.

De la mateixa manera, des de l'OCU indiquen que no és bo que hi hagi focus de llum excessius apuntant al peix, perquè suposen una calor que els empitjora. I que el peix es ruixi amb aigua per mantenir-lo brillant, no serveix de res més que per dissimular la seva manca de frescor.

La frescor del peix es reconeix atenent a diverses parts

  • Les ganyes han de tirar a un to vermell i mai marró.
  • Els ulls no han d'estar enfonsats sinó cap a fora i brillants.
  • La fermesa és l'indici més clar de frescor, ja que significa que la peça segueix al rigor mortis.
  • La brillantor té una relació directa amb això, sent un signe clar de frescor.
  • Finalment, el recobriment del budell és un altre senyal infal·lible, ja que s'ha de mantenir sencer i brillant.

És probable que desconeguessis moltes d'aquestes dades que ens dona l'OCU i que ara t'alegres de conèixer. Doncs són vitals perquè, a partir d'ara, no fiquis la pota comprant peix.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: