Fotomuntatge amb un carretó de supermercat i una rodona amb una mà aguantant una ampolla d'aigua
SOCIETAT

L'OCU assenyala la millor aigua del supermercat: costa 80 cèntims

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha deixat clar quina és la millor aigua embotellada del mercat

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha posat fi a un gran debat entre la població. I és que no són pocs els que es preguntaven quina seria la millor aigua embotellada de tot el mercat en relació qualitat-preu.

Un debat que ha volgut tancar completament l'OCU. I ho ha aconseguit analitzant desenes de marques d'aigua embotellada que es venen als supermercats del país.

I després d'això, l'Organització ha pogut constatar quina és la marca d'aigua embotellada amb més qualitat i amb un preu més assequible que es ven als supermercats. També ha destacat quines són les quatre millors opcions darrere d'aquesta.

La millor aigua del supermercat, segons l'OCU

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha elaborat una llista amb les cinc millors marques d'aigua embotellada que es venen als supermercats catalans.

L'OCU ha realitzat la llista tenint en compte, a més, que hi ha diversos tipus d'aigua embotellada, des d'aigua amb gas, sense gas, aigües minerals d'origen subterrani, de mineralització constant... I ha deixat clar que aquestes les millors marques actualment d'aigua embotellada dels supermercats:

5. Solán de Cabras

La cinquena millor opció segons l'OCU d'aigua embotellada que podem trobar als supermercats catalans és Solán de Cabras, de la font amb el mateix nom.

És una aigua procedent de Beteta, a Conca. L'OCU l'ha valorada amb un 89 de 100 punts. I és que, a més de la qualitat, l'Organització l'ha destacat pel preu, d'entre 0,50 i 0,55 € el litre.

4. Aquadeus

La quarta posició a la llista de les millors aigües embotellades de l'OCU és per a Aquadeus. Aquesta aigua procedeix de Fuente Arquillo, a Masegoso (Albacete).

Es tracta d'aquesta manera d'una de les opcions més assequibles, motiu pel qual l'Organització de Consumidors i Usuaris l'ha destacada amb un 90 sobre 100. El preu és d'entre 0,18 i 0,28 € el litre.

3. Agua de Beteta

L'OCU ha destacat en tercera posició Agua de Beteta, de Fuente del Arca. Com Solán de Cabras, aquesta aigua procedeix de Beteta (Conca).

El seu lloc a la llista elaborada per l'OCU, que l'ha valorat amb un 90 de 100, es deu al baix cost en relació amb la seva qualitat. Als supermercats, es troba a un preu d'entre 0,23 i 0,34 €.

2. Veri

Veri és la segona millor aigua que es pot trobar actualment als supermercats de Catalunya, segons l'estudi realitzat per l'OCU.

Fotomuntatge d'una ampolla d'aigua de litre i mig Veri al davant i de fons moltes ampolles d'aigua desenfocades
L'OCU ha destacat l'ampolla d'aigua Veri com a segona millor opció | El Corte Inglés, Getty Images Signature, _laurent

Aquesta aigua embotellada procedeix de San Martín de Veri, a Osca, i l'OCU li dona una valoració de 90 sobre 100. Als supermercats, el litre es troba entre 0,37 i 0,52 €.

1. Fuente Liviana

La millor aigua embotellada del supermercat és, segons l'OCU, Fuente Liviana. Aquesta aigua ha estat escollida per l'Organització per la qualitat, amb una puntuació de 90 sobre 100, i el seu preu de venda.

Fotomuntatge d'una ampolla de 2 litres de l'aigua Font Liviana al capdavant i de fons desenfocat una ampolla amb aigua caient
L'ampolla d'aigua Fuente Liviana és la millor aigua del supermercat, segons l'OCU | El Corte Inglés, Getty Images Signature, DNY59

Procedeix de la font Serranía, a Horta del Marquesado (Conca). El seu preu als supermercats és de 0,40 € el litre (0,80 € l'ampolla de 2L).

Les 5 millors aigües del supermercat, segons l'OCU

POSICIÓMARCA AIGUAPUNTUACIÓ (sobre 100)PREU 1L
1Fuente Liviana900,40 €
2Veri900,37 - 0,52 €
3Agua de Beteta900,23 - 0,34 €
4Aquadeus900,18 - 0,28 €
5Solán de Cabras890,50 - 0,55 €