Muntatge de la Loteria de Nadal i un home trist
SOCIETAT

Els 8 errors que fan que sigui més complicat guanyar a la Loteria de Nadal el 2023

Cometre certs errors redueixen les possibilitats d'emportar-se el 'Gordo' de Nadal, segons ChatGPT

Jugar a la Loteria de Nadal no és tan senzill com sembla a primera vista. I cal saber que podem cometre certs errors massa comuns quan juguem a aquest sorteig tan característic del 22 de desembre .

El cas és que, gràcies a la Intel·ligència Artificial del ChatGPT, hem pogut els errors més comuns amb el Sorteig de Nadal. És important tenir-los presents, sobretot si volem tenir més possibilitats de guanyar un dels premis que se sortegen.

1. No guardar els dècims de forma segura

Els teus dècims són sagrats i els has de guardar en un lloc segur. Sobretot, recorda on són perquè seria una ruïna no poder trobar el teu desè premiat si et toca un premi.

2. No entendre les probabilitats

El primer que cal saber és que les possibilitats que et toqui un gran premi de la Loteria de Nadal són mínimes. I tingues per segur que no per gastar molts diners seràs agraciat amb l'anhelat Gros.

3. Comprar massa dècims

Hi ha jugadors que compren dècims i més dècims , creient que les seves possibilitats de guanyar creixeran exponencialment. Però ves amb compte perquè els teus comptes es poden veure perjudicats sensiblement si gastes massa diners.

4. Jugar per pressió social

T'estàs equivocant si necessites jugar a loteria per la pressió social o la tradició. Si no us ve de gust, mai ha de seguir el corrent de la gent per molt popular que sigui el sorteig i has de mantenir el cap fred en tot moment.

5. Gastar més del que et pots permetre

Sens dubte, gastar més del que tens és un dels errors més notoris al voltant de la Loteria de Nadal. I és que et pot provocar greus problemes financers si jugues més dècims dels que et pots permetre. No us deixeu portar per l'emoció.

6. No comprovar els números

És una pràctica molt comuna entre els jugadors, i és que després de comprar els dècims no recorden verificar si els ha tocat el número que han jugat. Per exemple, cal saber que són 3 mesos el temps que tens per cobrar qualsevol mena de premi.

7. Ser víctima d'una estafa

Aneu amb compte, perquè podeu caure a les urpes dels estafadors que en aquests jocs d'atzar com la Loteria de Nadal estan sempre a l'aguait. S'aprofiten de la gent innocent per cometre diferents tipus d'estafes.

La importància d'administrar bé un premi

En cas d'aconseguir ser premiat amb una quantitat destacable de diners de la loteria, has de tenir un pla per gestionar-ho. En cas contrari, pots acabar arruïnat al cap de poc temps. Aquest darrer és un dels errors més comuns, segons la Intel·ligència Artificial ChatGPT.

Per exemple, segons informa la Universitat Oberta de Catalunya, el 2018 el 70% dels guanyadors de la loteria van acabar arruïnats en cinc anys per no planificar correctament els diners.

Francesc Núñez, professor d'Estudis d'Art i Humanitats, exposa que "rebre una immensa fortuna de cop pot descol·locar una persona. I de manera que pot ser difícil que refaci la vida quotidiana". Per això, gestiona el millor possible aquests diners que t'han plogut del cel sense esperar-los abans que acabis arruïnats.