Muntatge amb una taula plena de decoració nadalenca i un cercle amb una taula d'embotits
SOCIETAT

Els nutricionistes tenen clar l'embotit més saludable per dinar per Nadal

Experts en nutrició no tenen dubtes sobre quin és el que no ha de faltar a cap taula en aquestes festes


Nadal és a tocar i amb ell, entre altres coses, els dinars i sopars en família o amb amics. En totes aquestes reunions al voltant d'una taula no hi falten mai els embotits. I ara uns experts en nutrició han deixat clar quin és, concretament, el més saludable.

Així, aquests professionals de la nutrició ens han donat una recomanació molt important per a les festes. D'aquesta manera, ja tenim la certesa del que no podem prescindir a favor del nostre benestar.

Experts en nutrició revelen l'embotit més saludable

Als dinars i sopars de Nadal hi ha una sèrie d'aliments que mai falten. Entre aquests hi ha els canapès, el torró i els embotits, en tota la seva àmplia varietat.

Tot i això, ara hem descobert, a través del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa), quin és l'embotit més recomanable i sa.

En concret, ha estat un membre de la Comissió de Nutrició Comunitària del dit organisme, Claudia Gras Sainz-Pardo, la que ho ha revelat a través de La Sexta.

Ella ha indicat amb absoluta seguretat que el pernil ibèric és el millor sense cap dubte. Ho és “perquè és ibèric, perquè la seva carn és més magra i perquè no té percentatge gras”. I això sense oblidar-ne la qualitat, per la qual cosa és el més recomanat per menjar en aquestes festes nadalenques.

Aquesta opinió és avalada des de la web Jamón Puro Bellota, on s'indica que “el pernil ibèric, com més gla sigui, millor. És clar, perquè el seu greix serà més saludable i es podrà consumir amb moderació sense cap risc”.

Gras també ha subratllat que hi ha un altre aliment del mateix grup que també segueix a la saga per aquestes característiques. Ens estem referint al llom ibèric, que, això sí, té un 15% de percentatge gras, davant del 20% d'aquell altre.

Per a aquesta experta en nutrició, tots dos productes són una font de proteïnes d'alt valor biològic. I també una àmplia varietat de minerals i de les vitamines del grup B”.

Per tant, aquest Nadal els que vulguin menjar embotits s'han de decantar per consumir aquests dos, perquè són més sans. Ho són davant d'altres aliments similars com el fuet, les salsitxes o la mortadel·la, per exemple.

Més consells de nutrició per aquest Nadal

A més de revelar la informació exposada, la professional del col·legi valencià de nutrició ha donat més recomanacions importants sobre els embotits.

En efecte, ha indicat que no hi ha una quantitat mínima o màxima per menjar perquè això depèn de factors com l'estat de salut de cada persona. Tot i això, ha revelat que "la recomanació general és no superar dues o tres racions a la setmana, sent cada ració d'uns 40 - 50 grams".

De la mateixa manera, ha aconsellat comprar aquest tipus d'aliments, sempre que es pugui, en carnisseries de qualitat contrastada. I, per descomptat, prendre els que tinguin, com a mínim, més del 90% de carn.

➡️ Societat

Més notícies: