Al meu article anterior us vaig deixar tres receptes de dolços nadalencs que us puc assegurar que no passaran desapercebudes entre els teus comensals.
Doncs bé, com que Nadal és a tocar i veient l'èxit que han tingut entre els meus pacients, m'atreveixo a compartir amb vosaltres tres receptes més. Ja que són postres molt senzilles d'elaborar i delicioses.
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Plàtans | 2 unitats |
Coco ratllat | Al gust |
Xocolata negra >72% | 5-6 unces |
Rostim els dos plàtans al forn uns 10-12 minuts. Quan estiguin llestos els posem en un bol i esperem que es refredin. Els aixafem amb una forquilla fins que quedin sense grumolls i hi afegim coco ratllat, unes 5-6 cullerades seria suficient.
Després, al palmell de la mà farem una mica de coco ratllat, agafem un grapat de la massa que hem preparat anteriorment i pastarem fins a formar una boleta.
Posa les boles en un recipient i deixa-ho refredar a la nevera. A continuació fon al bany maria o al microones, unes 5-6 unces de xocolata juntament amb una culleradeta d'oli de coco 1-2 minuts.
Agafa les boletes i banya-les en xocolata, després torna a ficar les boletes a la nevera, i quan estiguin fredes... A gaudir!
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Ametlla mòlta | 150 g |
Crema d'ametlles | 150 g |
Ratlladura de llimona | 1/2 llimona |
Canyella | 1/2 culleradeta |
Edulcorant | Al gust |
Posem tots els ingredients en un bol i ho barregem molt bé. A continuació aboquem la barreja en un motlle per a torró i l'estenem. Un cop fet, posem una mica de pes a sobre, la fiquem a la nevera un dia i llest, ja estaria.
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Fruits secs i llavors | 80 g |
Xocolata 70% | 80 g |
Mantega de cacauet, ametlles, avellanes o thaín (el que tinguis per casa) | 1 Cullerada |
Xarop d'auró o àgave cru | 1 Cullerada |
Talla a trossos la xocolata i posa-ho en un bol sobre un cassó amb aigua calenta (bany maria). D'altra banda, torra els fruits secs i llavors, ho pots fer en una paella sense oli o al forn.
En un bol, posa els fruits secs torrats i afegeix la mantega de fruits secs, el xarop i remou bé. Després, afegeix xocolata i ves formant les roquetes.
A continuació col·loca les roques sobre un paper de forn i quan les tinguis totes, deixa-les a la nevera perquè se solidifiquin durant almenys dues hores i llest. Gaudeix de totes aquestes receptes sense por ni remordiments i el més important gaudeix de les festes i dels teus éssers estimats. Bon Nadal!