Soc nutricionista i t'animo a preparar aquests tres dolços nadalencs: molt saludables
Posa a la teva taula aquests dolços nadalencs elaborats amb ingredients saludables i no tinguis por a Nadal
Al meu article anterior us vaig deixar tres receptes de dolços nadalencs que us puc assegurar que no passaran desapercebudes entre els teus comensals.
Doncs bé, com que Nadal és a tocar i veient l'èxit que han tingut entre els meus pacients, m'atreveixo a compartir amb vosaltres tres receptes més. Ja que són postres molt senzilles d'elaborar i delicioses.
1. Coquets
Ingredients per preparar coquets
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Plàtans | 2 unitats |
Coco ratllat | Al gust |
Xocolata negra >72% | 5-6 unces |
Preparació de les postres
Rostim els dos plàtans al forn uns 10-12 minuts. Quan estiguin llestos els posem en un bol i esperem que es refredin. Els aixafem amb una forquilla fins que quedin sense grumolls i hi afegim coco ratllat, unes 5-6 cullerades seria suficient.
Després, al palmell de la mà farem una mica de coco ratllat, agafem un grapat de la massa que hem preparat anteriorment i pastarem fins a formar una boleta.
Posa les boles en un recipient i deixa-ho refredar a la nevera. A continuació fon al bany maria o al microones, unes 5-6 unces de xocolata juntament amb una culleradeta d'oli de coco 1-2 minuts.
Agafa les boletes i banya-les en xocolata, després torna a ficar les boletes a la nevera, i quan estiguin fredes... A gaudir!
2. Torró tou
Ingredients per preparar torró tou
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Ametlla mòlta | 150 g |
Crema d'ametlles | 150 g |
Ratlladura de llimona | 1/2 llimona |
Canyella | 1/2 culleradeta |
Edulcorant | Al gust |
Preparació
Posem tots els ingredients en un bol i ho barregem molt bé. A continuació aboquem la barreja en un motlle per a torró i l'estenem. Un cop fet, posem una mica de pes a sobre, la fiquem a la nevera un dia i llest, ja estaria.
3. Roques
Ingredients per preparar roques
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Fruits secs i llavors | 80 g |
Xocolata 70% | 80 g |
Mantega de cacauet, ametlles, avellanes o thaín (el que tinguis per casa) | 1 Cullerada |
Xarop d'auró o àgave cru | 1 Cullerada |
Preparació
Talla a trossos la xocolata i posa-ho en un bol sobre un cassó amb aigua calenta (bany maria). D'altra banda, torra els fruits secs i llavors, ho pots fer en una paella sense oli o al forn.
En un bol, posa els fruits secs torrats i afegeix la mantega de fruits secs, el xarop i remou bé. Després, afegeix xocolata i ves formant les roquetes.
A continuació col·loca les roques sobre un paper de forn i quan les tinguis totes, deixa-les a la nevera perquè se solidifiquin durant almenys dues hores i llest. Gaudeix de totes aquestes receptes sense por ni remordiments i el més important gaudeix de les festes i dels teus éssers estimats. Bon Nadal!
Més notícies: