Dona fent ok davant una minestra de verdures
SOCIETAT

Soc nutricionista i vinc a donar-te 5 idees per afegir més verdures a la teva dieta

Quan pregunto als meus pacients què no els agrada, gairebé sempre em responen que la verdura se'ls fa difícil

Com a nutricionista, no només adapto totes les meves pautes al context i objectius dels meus pacients, sinó també a les seves preferències. En això, pregunto quins són els seus aliments preferits i quins no els agraden. Als preferits gairebé sempre coincideixen: els carbohidrats com arròs o pasta.

El més curiós és que, en els aliments que més els costa de menjar, coincideixen cada cop més: les verdures. Em trobo amb veritables amants de les verdures, però també amb qui realment les detesten. I és clar, ingerir dues vegades al dia una cosa que no t'agrada… costa força.

Aleshores, què fa aquest tipus de gent? Doncs les elimina completament o, com a màxim, les consumeix 2 o 3 vegades per setmana, cosa que és veritablement poc. Consumint verdures tan poques vegades, possiblement tindrem dèficits de vitamines i/o minerals.

5 trucs de nutricionista per menjar més verdura

No dic que us hàgiu de fer verdures al vapor sense res, perquè d'aquesta manera us serà molt difícil menjar-les, però hi ha diversos trucs per poder menjar-les sense gairebé donar-te'n compte. Aquí en van cinc.

1. Utilitza els vegetals com a base de les teves pizzes

Perquè la pizza pot ser un plat completament saludable, per exemple, usant verdures per fer la massa. Pots provar de fer-la de pastanaga, coliflor o bròquil.

Simplement has de ratllar el vegetal que vulguis i barrejar-ho amb ou i les espècies que vulguis. Després ho estens en una safata per a forn i afegeixes els ingredients que més t'agradin.

2. Afegeix vegetals als teus esmorzars

Pots afegir ruca o canonges a les torrades o sandvitx, ja que li donaran un toc fresc, t'aportaran més sacietat i tindràs aquest plus de vitamines i minerals. Personalment m'encanta com combinen amb alvocat, ou o salmó.

També pots fer-te una truita o uns ous remenats amb pebrots, xampinyons, espinacs, ceba… Així afegim nutrients i sabor als nostres esmorzars.

3. Fes espaguetis o espirals de vegetals

Potser se't fa una mica estrany pensar-ho, però intenta-ho. Imagina un plat on en comptes de tenir espaguetis normals, tens espaguetis fets de carabassó. D'acord, queda una mica insípid així sol, però igual que els espaguetis normals.

Ara, als espaguetis de carabassó, que és tan fàcil com anar tallant o ratllant el carabassó a tires, hi afegirem una salsa. Per exemple, salsa pesto. I per completar-ho, un ou escalfat per sobre. Gens malament, no?

4. Fes purés o cremes de verdures

Tal com fem el típic puré de patata, podem fer-ho de carabassa, coliflor o bròquil. És una guarnició perfecta per als teus plats, a més afegirà un toc de color brutal.

Si no, sempre podem fer les típiques cremes de verdures, en què podem ajuntar-ne diverses sense gairebé assabentar-nos-en.

5. Sigues original i prepara amanides creatives

Perquè es pot sortir del típic enciam i tomàquet i fer amanides boníssimes amb diversos ingredients. Pots combinar verdures, fruites, fruits secs i vinagretes perquè se't faci més fàcil de menjar l'amanida.

També pots afegir proteïna com pollastre o salmó a la planxa, cereals integrals o formatge feta. Així, l'amanida serà molt més rica i completa.

➡️ Societat

Més notícies: