La massa de pizza alta en proteïnes que més em convenç com a nutricionista
Menjar pizza i mantenir una alimentació saludable poden anar de la mà amb aquesta recepta que segur et sorprendrà
A qui no li agrada menjar pizza? És un plat increïble, amb moltíssima versatilitat, consumit pràcticament a tot el món, i estimat per persones de totes les edats.
És més, en els anys que porto a la consulta de nutricionista, m'he trobat moltíssimes persones que tenen un dia de la setmana establert per sopar pizza, que acostuma a ser els divendres.
A partir d'aquí, escoltant allò que la gent m'explica, he adaptat les meves pautes nutricionals i soc la primera que els divendres a la nit faig pizza per sopar.
Quina bogeria una nutricionista pautant una pizza, no? Doncs no, un rotund no. Hi ha pizzes i pizzes, no ens enganyem. És molt diferent una pizza d'una cadena alimentària tipus tele… no sé què, que una pizza que et puguis fer a casa teva.
Partint d'aquesta base, ben segur que una pizza casolana serà més saludable que una d'un restaurant, encara que hi ha excepcions. Doncs bé, per assegurar que la nostra pizza és saludable i ràpida de fer, us porto un exemple que de ben segur us sorprendrà.
Pizza amb massa de cigrons: la meva favorita com a nutricionista
D'acord, ja sé que se us fa estrany pensar en un llegum per a una massa d'una pizza, però potser aquí hi ha la gràcia.
Molta gent no té problema a consumir diverses vegades per setmana llegums, ja que els encanta, però n'hi ha molts d'altres a qui els hi costa barbaritats menjar-se-les. No parlo només de nens, parlo de molts adults que, o no els agrada el sabor, o fins i tot la textura.
Amb aquesta pizza, és una forma senzillíssima d'afegir llegum a la teva pauta setmanal sense gairebé adonar-te'n, a més que és molt fàcil i ràpida de fer.
Com preparar la pizza de cigrons?
Doncs és ben senzill. Simplement necessitem un pot de cigrons cuits o farina de cigrons, el que prefereixis. Possiblement a casa tindràs més fàcilment el pot de cigrons cuits.
Només has de triturar uns 200 grams de cigrons escorreguts amb 170 grams d'aigua fins que quedi una barreja homogènia.
Amb ajuda d'una cullera, estén la massa sobre un paper de forn prèviament engreixat, i dona-li la forma que prefereixis. Enforna-ho durant uns 12-15 minuts a 190 graus. Passat el temps, afegeix els teus toppings favorits i enforna-ho durant uns 10 minuts més.
Et recomano que vagis comprovant com està la massa, ja que cada forn és diferent. Però fent-ho així, segur que et queda boníssim i et sorprendrà el seu sabor.
Més notícies: