Muntatge amb un conjunt de taronges, dues partides per la meitat, i en un cercle la cara de Pablo Ojeda
SOCIETAT

El nutricionista Pablo Ojeda revela la verdura amb més vitamina C que la taronja

Ha revelat aquesta dada interessant en matèria de nutrició al programa 'Més Vale Tarde', de La Sexta

La nutrició és una de les àrees més importants que cal tenir cura a l'hora de tenir una salut envejable. Per aquest motiu, resulta interessant seguir els consells, les advertències i les dades que aporten els experts en aquesta matèria.

Un dels professionals de la nutrició que ara s'ha fet més present a la televisió com a divulgador és Pablo Ojeda. Aquest precisament és notícia en aquests moments perquè ha desvetllat una cosa molt rellevant: hi ha una verdura que aporta més vitamina C que la taronja. Es tracta del pebrot.

L'expert en nutrició Pablo Ojeda revela la riquesa del pebrot

La nutrició té cada vegada més cabuda al programa Más Vale Tarde, de La Sexta. Bona mostra d'això, és que habitualment s'explica al plató amb Ojeda i amb el xef Carlos Maldonado. Així, mentre aquest darrer cuina, l'especialista en salut dona compte de detalls molt valuosos, com quin és el millor vinagre o l'esmorzar perfecte.

I això és el que ara ha fet quan el cuiner s'ha disposat a preparar un lluç amb pebrots. Aquest plat li ha servit a Pau per desvetllar una cosa que molts desconeixíem: “Aquest menjar té molta vitamina C pels pebrots. El pebrot vermell, el pebrot verd i el pebrot groc tenen deu vegades més vitamina C que una taronja”.

És a dir, si volem aportar vitamina C en unes bones quantitats al nostre organisme, més que aquesta fruita, que també, cal recórrer al pebrot. I per això, aquest, que té menys sucres a més, es pot menjar de moltes maneres: cru en amanides, rostit, al vapor i a la planxa.

Això sí, el pebrot no és l'únic producte que supera la taronja en aportació de la vitamina esmentada. També, com ha indicat l'experta en nutrició Fátima Branco per a La Vanguardia, la sobrepassen amb escreix el bròquil, el kiwi, la guaiaba, el julivert i fins i tot les cols de Brussel·les.

La importància de la vitamina C en la nutrició i en la salut

L'especialista en nutrició ha aprofitat a més per indicar als espectadors la importància d'aquesta vitamina. Així, ha indicat que és una estupenda aliada perquè el sistema immunitari “estigui al màxim”.

En concret, aquesta afirmació ratifica el que ja va dir dies enrere. Ojeda va deixar de manifest que “la vitamina C és màgia de la naturalesa. És el botó d'inici del sistema immunitari”.

I això és fonamental per gaudir d'una salut envejable. Sí, perquè va admetre que “quan tens aquest sistema immunitari fort, controlaràs, per exemple, millor el colesterol. Fins i tot tindràs millors digestions”.

➡️ Societat

Més notícies: