Noves tortitas de torró d'ametlla de Mercadona normal i amb xocolata
SOCIETAT

Els dos nous dolços nadalencs de Mercadona que no faltaran aquest any a la meva taula

Són una versió del conegut torró dur amb un gust molt aconseguit i molt còmodes de menjar per la seva mida

Innovar per Nadal és realment necessari. Si els supermercats volen destacar per sobre de la competència, han d'oferir noves coses. Cal oferir una cosa que cridi l'atenció del client.

En aquest sentit, cadenes com Mercadona busquen sorprendre els seus clients amb contínues novetats. Ara mateix, els valencians es troben molt bolcats amb Nadal i per això va una de les seves darreres incorporacions. Són aquestes coques de torró d'ametlla.

Són una versió del conegut com a torró dur o d'Alacant. Només que lluny de ser una tauleta que costa partir, venen en un format més còmode. Al meu entendre, almenys, fa molt més còmoda la tasca de menjar-ho.

Mercadona reinventa el torró dur

El torró dur o d'Alacant no és gens modern. És més, estem acostumats a veure'l en tauletes que no es parteixen tan fàcilment. A més, també hi ha una versió en forma de coca gran que es ven igualment.

Volent innovar, sota la marca Hacendado Mercadona ha tret a la venda aquestes coques d'ametlla. Des que es van posar a la venda com a novetat, han estat un dels productes destacats de la temporada. I és que tant el seu sabor com el format hi tenen molt a veure.

Coquetes d'ametlles amb xocolata i normals amb foto de com són les coques
Les coquetes són de dos tipus i són perfectes per menjar còmodament | e-noticies.cat

Hi ha dues versions: amb ametlla o banyades en xocolata. Crida l'atenció que a l'envàs de les primeres entrin 7 unitats, mentre que al segon només 6. Pel que fa al preu, totes dues tenen un cost de 4,95 euros.

Estan bones, però cal controlar-se

Els dolços són una perdició per a moltes persones. I a sobre, ara que arriba Nadal, són un dels protagonistes indiscutibles dels supermercats. Però quan es mira la informació nutricional d'aquests productes veiem que ha de ser per a moments concrets.

Muntatge amb les Tortitas de Ametlla de Mercadona i la taula nutricional del mateix producte
Les tortitas tenen una alta quantitat de calories, greixos i sucres | e-noticies.cat

Com ja t'he explicat, d'aquest tipus de dolç en tenim dos. D'una banda, tenim la versió original de torró d'ametlles on les calories de cada coca són 162. També crida l'atenció que conté 11 grams de greixos i 11 de sucres, però de proteïnes són 4,8 grams.

Muntatge amb les Tortitas Choco Ametlla de Mercadona i la taula nutricional del mateix producte
En el cas de les Tortitas de Choco, els valors nutricionals no milloren | e-noticies.cat

L'altra versió, la que porta xocolata, com és normal, té més calories, encara que no hi ha tanta diferència. En aquestes hi trobem 185 kcal, a les quals se sumen 16 grams de sucres i 11 de greixos. Una altra diferència la trobem en la quantitat de proteïnes, ja que baixa a 3,5 grams.