Una dona maneja el comandament a distància davant del televisor, i al cercle, el logo de Movistar
SOCIETAT

El nou rival directe de Movistar Plus+ que arriba en uns mesos: ni Orange ni Digi

Movistar Plus+ té nou competidor, una nova plataforma començarà a emetre al nostre país a partir del proper mes de setembre, Astra HD+

Movistar Plus+ tindrà una nova amenaça en qüestió de mesos. Contra tot pronòstic, la plataforma a què haurà de plantar cara no pertany ni a Orange ni a Digi. Ens trobem amb una nova oferta al mercat audiovisual que podria revolucionar la manera de veure la televisió a Espanya.

De moment se'n tenen molt poques dades. L'empresa SES Satèl·lit Ibèrica, filial a Espanya de SES, s'ha inscrit ja al registre públic de prestacions de serveis de comunicació audiovisual. La plataforma esmentada portarà el nom d'Astra HD+ i té previst iniciar les seves emissions el 15 de setembre, recull el portal adslzone.net.

L'entrada al sector d'un nou actor, Astra HD+, suposarà un al·licient més per a Movistar Plus+. No us quedarà més remei que millorar les condicions de les seves ofertes si voleu seguir encapçalant el mercat.

La nova plataforma és propietat de la companyia de satèl·lits Astra i la seva intenció és facilitar canals lineals en espanyol en HD (alta definició). Astra HD+ oferirà als seus clients un contingut generalista i emetrà durant les 24 hores, similar al que ja fa Movistar Plus+.

Encara resulta una mica prematur aventurar el tipus de producte que prestarà Astra HD+, als espectadors. Però és probable que juntament amb les cadenes de la TDT s'incloguin altres temàtiques de pagament. En principi hi tindran accés els que disposin de les antenes Sat.

Movistar Plus+ podria aprofitar l'oportunitat, aliança amb Astra HD+?

No és descartable que Movistar Plus+ aprofiti el sorgiment d'aquesta nova plataforma, Astra HD+, per trobar un nou aliat al sector del satèl·lit. Cal no oblidar que l'operador de Telefónica és un dels millors clients en comptar amb diverses freqüències (TPs) de lloguer. Per tant, si les dues companyies treballessin de manera conjunta, podrien explotar molt millor el mercat disponible.

En qualsevol cas, com assenyalen des del portal esmentat, es tracten de simples conjectures. Resulta molt arriscat avançar què passarà al setembre, però és probable que amb les setmanes se'n vagin coneixent més detalls. De moment, només es compta amb una inscripció al registre.