Imatge de fons d'unes aletes de Mercadona a les neveres al costat d'un logotip de Mercadona
SOCIETAT

El nou plat de Mercadona que m'ha deixat sorpresa: cruixent i amb molt de sabor

En veure aquestes aletes vaig pensar que no m'agradarien, però una vegada cuinades va ser tot el contrari, les tindré a casa per als dies que no tingui temps de cuinar

Mercadona ha posat a la venda unes aletes de pollastre amb sabor barbacoa, recentment. Aquestes es troben a les neveres de carn que es ven congelada. Són 750 grams i la veritat és que d'entrada les vaig jutjar malament, pensant que no serien res de nou.

Fa temps a la carnisseria podies veure disponibles aletes de pollastre adobades que el carnisser et despatxava. Ara mateix també les tens disponibles per comprar a les safates. Per això mateix, pensava que seria una cosa semblant, però en aquest cas congelades.

Error per part meva. Aquest nou producte de Mercadona ha estat un gran descobriment per a mi. Ja no és que estiguin bones i m'hagi sorprès el seu sabor, és que són molt còmodes de tenir a casa per quan et vinguin de gust i es fan d'una manera molt ràpida.

Aletes amb molt de gust de barbacoa

La primera idea equivocada que vaig tenir sobre elles va ser que el seu sabor no seria res que no conegués ja. Però en realitat sí que es diferencien de la varietat adobada que fins ara venia la cadena. Aquestes aletes saben força a barbacoa, es nota el fumat d'aquest tipus de menjar, amb un lleuger regust de picant.

Imatge de fons de Mercadona i dues més de les aletes de la botiga crues, una en el seu envàs
Aquestes aletes tenen força quantitat d'adob | e-noticies.cat, Mercadona

Sí que és cert que les aletes estan força empastifades de l'adob corresponent. Però hi ha vegades que, en els productes congelats, una vegada que les cuines, no tenen tant de sabor com prometen. En aquest cas, des que les estàs cuinant ja notes l'olor del que després menjaràs.

En el meu cas, les vaig menjar soles i tampoc crec que necessitin res més. Aquestes aletes de Mercadona són una opció perfecta per quan no saps què posar per dinar o per sopar. Segurament puguis sorprendre qui encara no les ha provat com em va passar a mi o et pot passar a tu.

INGREDIENTS DE LES ALETES
Aletes de pollastre (87 %)
Aigua
Sucre
Espècies
Plantes aromàtiques
Sal
Maltodextrina
Ceba
All
Tomàquet en pols
Aromes
Aroma de fum
Fibres vegetals
Midó
Estabilitzant (E-500ii)
Acidulant (E-262ii)
Oli de girasol

Cruixents en només 20 minuts

En el mateix envàs de les aletes de Mercadona se'ns plantegen dues maneres de poder preparar-les. Totes dues són opcions saludables, ja que no implica que hàgim d'utilitzar oli. En el meu cas, vaig optar per fer-les a la fregidora d'aire, ja que em va semblar la forma més ràpida i amb la que menys taques.

Imatge de fons d´una botiga Mercadona i una altra amb les especificacions d´unes aletes de pollastre de Mercadona
Es poden fer tant a fregidora d'aire com al forn | e-noticies.cat, Europa Press

La ració que et ve és perfecta per a dues persones, però depèn com sigui la teva air fryer potser no t'hi caben. En el meu cas, vaig optar per fer servir una reixeta per poder col·locar-les a dues altures i tenir-les totes a punt alhora. És una possibilitat que fa que triguis menys a cuinar.

Vaig preescalfar durant 5 minuts la fregidora d'aire a 180ºC per després col·locar les aletes separades. Vaig fer un primer cuinat d'11 minuts a la mateixa temperatura, després del qual ja comences a veure que el resultat serà realment bo. Després, els vaig donar la volta i 11 minuts més fins a tenir-les llestes.

Imatge d'unes aletes de pollastre de Mercadona ja cuinades
Queden unes aletes ben daurades i cruixents | e-noticies.cat

El resultat que obtens són unes aletes de pollastre ben daurades i cruixents. Sembla que és normal en aquest tipus de menjar, però no sempre s'aconsegueix tan fàcilment. També és important afegir que no les vaig descongelar en cap moment, directament van anar del congelador a la fregidora d'aire.