Imatge de fons d'una truita de patates amb una altra del xef Martin Berasategui i una més d'una dona amb gest sorprès
SOCIETAT

L'ingredient especial que fa servir Martín Berasategui per preparar la millor truita

La truita és un plat molt típic, encara que té moltes versions

La truita de patates és, des de fa molt de temps, un dels emblemes més estimats de la gastronomia espanyola. S'ha convertit en una opció infal·lible per a qualsevol hora del dia i en qualsevol situació. Ja sigui en un esmorzar reconfortant, com dinar, sopar o fins i tot com a tapa en un bar.

Però, què passa quan un geni culinari com Martín Berasategui posa el seu toc especial en aquesta recepta tan estimada? La resposta es troba en un ingredient que canvia completament el joc: la ceba.

Sí, has llegit bé. La ceba, aquest component humil i sovint subestimat, és l'ingredient secret que transforma la truita en un menjar inoblidable. És cert que no és res de nou, però, no sols és afegir-hi ceba, sinó que el truc especial és sofregir-la a foc molt lent amb un gra d'all.

Realitza els sabors amb el truc del xef Martín Berasategui

Berasategui, conegut pel seu enfocament innovador i la dedicació a l'excel·lència culinària, ha perfeccionat la seva tècnica per realçar els sabors d'aquest clàssic espanyol. El seu mètode implica posar curosament la ceba al costat d'un gra d'all al deliciós oli d'oliva, creant una base aromàtica que eleva el sabor de la truita.

I és que aquesta forma de cuinar la ceba o la ceba fresca la deixa completament caramel·litzada, cosa que vol dir que obté un gust més dolç. Això amb l'agregat de l'all en el procés.

Ingredients per a la truita de patates de Martín Berasategui

Agafa paper i boli per apuntar-te els ingredients per fer aquest deliciós menjar a casa teva. Per això, necessitaràs ceba tendra fresca, patates (preferiblement de la varietat Monalisa ), oli d'oliva verge extra, un gra d'all, ous, oli de pollastre i sal al gust. Llest? Doncs mans a l'obra!

INGREDIENTSQUANTITAT
Ceba tendra150 grams
Patates1 quilo
Oli d'oliva verge extra500 mil·lilitres
Oli de pollastre6 cullerades
All1 gra
Ous8 unitats
SalAl gust

Preparació

  1. Pica finament la ceba tendra i, a continuació, cuina-la a foc lent en oli d'oliva amb un gra d'all.
  2. Talla les patates a làmines fines i sala-les, retira l'all de la ceba tendra i afegeix les patates a l'oli i la ceba tendra. Cuina-les a foc alt durant quatre o cinc minuts! Un cop hagi passat el temps, redueix el foc i continua cuinant les patates a foc suau. Escorreu l'excés d'oli i reserveu les patates i l'oli.
  3. Per elaborar la famosa truita, barreja les patates tèbies amb els ous i l'oli de fregir les patates i la ceba. Afegeix sal al gust.
  4. Escalfeu una paella antiadherent afegint una mica d'oli de la patata escalfada. Seguidament, aboca la barreja a la paella, sense que estigui gaire calenta.
  5. Cuina-la a foc lent, movent la barreja durant aproximadament un minut amb una llengua per evitar que s'enganxi. A l'hora de capgirar la truita, l'ajuda d'un plat us serà de gran ajuda. Ja podeu cuinar l'altra banda fins que estigui daurada!

Amb aquests passos senzills de Martín Berasategui i el toc especial de la ceba caramel·litzada, veuràs com podràs delectar-te amb una truita a l'estil del xef. Bon profit!